Volledig scherm
© Thinkstock

Motorrijder (71) uit Ommen ernstig gewond bij ongeluk in Duitsland

Een 71-jarige man uit Ommen is woensdag ernstig gewond geraakt in Duitsland. De man kwam met zijn motor ten val.

De man reed met een groepje motorrijders van het plaatsje Bestwig in de richting van Kallenhardt, in de buurt van Winterberg.

De motorrijder uit Ommen vloog tussen beide plaatsjes door nog onbekende oorzaak uit de bocht. Bij de val raakte de Ommenaar ernstig gewond. De man is door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis overgebracht. De beschadigde motor is afgesleept.

Sauerland is een geliefd gebied bij Nederlandse motorrijders vanwege de scherpe bochten en golvende landschappen. Met enige regelmaat komen er ernstige ongelukken voor. Begin april kwam op zo’n veertig kilometer van de ongevalslocatie van de Ommenaar een 76-jarige motorrijder uit Beneden-Leeuwen om het leven. De motorrijder vloog uit de bocht bij het plaatsje Schmallenberg en stierf ter plekke.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Boer Gerrit uit Ommen werd aangevallen door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Boer Gerrit uit Ommen werd aangeval­len door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Het begon als een gewone maandag voor Gerrit Wermink uit Ommen. De 43-jarige melkveehouder was druk bezig in het weiland, niet wetende dat hij een paar uur later in het ziekenhuis zou belanden. Dat hij gegrepen zou worden door zijn eigen stier, hoewel hij er altijd alert op is en al talloze keren gewaarschuwd is door zijn vader. En toch gebeurde het. Door zijn verhaal te vertellen wil de boer zijn collega’s waarschuwen.

Vechtdal