De antieke motor is er nog redelijk vanaf gekomen, maar de berijder werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Volledig scherm
De antieke motor is er nog redelijk vanaf gekomen, maar de berijder werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. © Ardesch Fotografie

Motorrijder gewond na glijpartij in bocht bij Steile Oever in Ommen

Een motorrijder is vanmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval tussen Ommen en Den Ham. 

De motorrijder reed met een collega-motorrijder rond kwart voor twee op de Hammerweg (N341) vanaf Den Ham in de richting van Ommen. In een bocht aan het einde van een lang recht stuk ging één van de motorrijders onderuit. Mogelijk schatte hij deze eerste bocht nabij de Steile Oever verkeerd in en schoof onder de vangrail. 

De bescherming die onder de vangrail is aangebracht, heeft ernstiger letsel voorkomen. De man kon zelf in de ambulance stappen. Hij is door het ambulancepersoneel onderzocht, die besloot hem naar het ziekenhuis in Zwolle te vervoeren. Volgens zijn maat had hij druk op de borst.

Antieke motor

De bijna 30 jaar oude Suzuki GSX lijkt er op het oog ook relatief goed vanaf te zijn gekomen. Het windscherm is gebarsten, er zitten wat schaafplekken op de kuip, en de voetsteun bij de achterrem is afgebroken. De vader van het slachtoffer zal de motorfiets komen ophalen. 

  1. Zebrapaden Ommen ‘schijnveilig’: omwonenden willen meer maatregelen
    video

    Zebrapaden Ommen ‘schijnvei­lig’: omwonenden willen meer maatrege­len

    Na een dodelijk ongeval in december op een zebrapad in de Julianastraat, was het afgelopen week weer raak op dezelfde ontsluitingsroute voor het centrum van Ommen. Een paar honderd meter verder, op het zebrapad in de Schurinkstraat bij de Lidl, raakte donderdagochtend een vrouw gewond bij het oversteken. Volgens omwonenden wordt op de vorig jaar heringerichte weg nog altijd veel te hard gereden en moet de maximum snelheid omlaag naar 30 km per uur.

Vechtdal