Volledig scherm
Niels Brunink is vermist. Hij werd voor het laatst gezien in het ziekenhuis van Nijmegen © ANP / Politie

Niels (31) uit Ommen vermist nadat hij wegliep uit ziekenhuis Nijmegen

Niels Brunink uit Ommen is twee dagen spoorloos. De Ommenaar liep zondag weg uit het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De politie maakt zich zorgen om de man.

Brunink werd onlangs opgenomen in het Radboud umc. De politie wil vanwege privacyoverwegingen niet inhoudelijk ingaan op de opname, maar laat weten dat het ging om ‘een onverwachte opname’.  Wanneer de vermiste man werd opgenomen in het ziekenhuis laat de politie eveneens in het midden. Sinds zondagmiddag 16.15 uur is de 31-jarige man spoorloos.

De politie maakt zich zorgen om de man. ,,Het is wel opmerkelijk dat iemand wegloopt uit een ziekenhuis. Dat roept wel vragen op en wij willen graag weten of het goed met hem gaat’’, aldus politiewoordvoerder Simen Klok. Klok laat weten dat de vermiste 31-jarige niet afhankelijk is van medicatie.

De politie heeft momenteel geen aanwijzingen waar de vermiste man zich momenteel begeeft. ,,Wij zijn momenteel niet concreet ergens aan het zoeken. Wij doen een beroep aan mensen om uit te kijken naar de vermiste man’’, vervolgt Klok.

Overheid

De Ommenaar werd begin deze week door familieleden als vermist opgegeven. De politie Nijmegen deelde vanmiddag een oproep om uit te kijken naar de vermiste man. Klok: ,,Hij staat nu officieel geregistreerd als vermist. Dat betekent dat, als hij ergens in het land in contact komt met de overheid, de politie dan een seintje krijgt.’’

Signalement

De politie Nijmegen verspreidde in een bericht op Facebook een signalement van de man: 1.86 lang en een normaal postuur. Als kleding droeg Brunink: een trui met bloemenprint, grijs/blauwe Brunotti jas met capuchon, grijze spijkerbroek en bruine hoge schoenen.

  1. Gerben (61) sleurt gehandicapte Tsjech van spoor in Ommen en krijgt erepenning: ‘Waar heb ik dit aan te danken?’
    PREMIUM
    Video

    Gerben (61) sleurt gehandicap­te Tsjech van spoor in Ommen en krijgt erepenning: ‘Waar heb ik dit aan te danken?’

    Taxichauffeur Gerben van Dam (61) trok vorig zomer in Ommen de 23-jarige Lukas uit Tsjechië van het spoor, net voor de trein uit Zwolle hem zou verpletteren. Een heldendaad, hoewel Van Dam dat zelf in al zijn bescheidenheid anders ziet. Tot zijn grote verrassing werd hij vanochtend in het raadhuis van Ommen opgewacht door familie, werkgever, politici, pers en burgemeesters. En kreeg hij een erepenning. ,,Geweldig. Prachtig mooi.”

Vechtdal