Volledig scherm
PREMIUM
Jan Warmelink is bestuurslid van OZC, en blij dat er nieuw kunstgras komt. © Pedro Sluiter Foto

Nieuw kunstgras in Ommen: amateurvoetballers zijn af van beruchte veld 4

De kunstgrasvelden op sportpark Westbroek in Ommen worden na dik tien jaar vervangen. Hard nodig, want vooral veld 4 van OZC staat onder amateurvoetballers in de regio bekend als een gruwelmat. Bestuurslid Jan Warmelink kan er over meepraten. ,,Teams voetbalden nog liever op de trainingsvelden.”

In Kloosterhaar, Balkbrug en Bruchterveld hebben ze de beste kunstgrasvelden van het Vechtdal, zo is bekend. Die in Dalfsen kunnen ermee door, maar zijn onderhand zeker gezien de doelgebieden aan vervanging toe. Het veld in Vilsteren ligt er prima bij, en ook in Lemele spinnen ze garen bij het vier jaar terug aangelegde nepveld. Hoe anders is het bij HHC in Hardenberg, waar de velden die parallel aan elkaar liggen de vergelijking met groen beton moeiteloos kunnen doorstaan. Of in Gramsbergen, waar ze dan wel vol trots roeptoeteren dat daar het oude kunstgrasveld van profclub Heracles ligt, maar de doorsnee amateurvoetballer gruwelt van de oneffenheden, de hardheid van de ondergrond, en de snelheid die de versleten sprieten aan de bal meegeven. 

  1. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Vechtdal