Volledig scherm
PREMIUM
Jan Warmelink is bestuurslid van OZC, en blij dat er nieuw kunstgras komt. © Pedro Sluiter Foto

Nieuw kunstgras in Ommen: amateurvoetballers zijn af van beruchte veld 4

De kunstgrasvelden op sportpark Westbroek in Ommen worden na dik tien jaar vervangen. Hard nodig, want vooral veld 4 van OZC staat onder amateurvoetballers in de regio bekend als een gruwelmat. Bestuurslid Jan Warmelink kan er over meepraten. ,,Teams voetbalden nog liever op de trainingsvelden.”

In Kloosterhaar, Balkbrug en Bruchterveld hebben ze de beste kunstgrasvelden van het Vechtdal, zo is bekend. Die in Dalfsen kunnen ermee door, maar zijn onderhand zeker gezien de doelgebieden aan vervanging toe. Het veld in Vilsteren ligt er prima bij, en ook in Lemele spinnen ze garen bij het vier jaar terug aangelegde nepveld. Hoe anders is het bij HHC in Hardenberg, waar de velden die parallel aan elkaar liggen de vergelijking met groen beton moeiteloos kunnen doorstaan. Of in Gramsbergen, waar ze dan wel vol trots roeptoeteren dat daar het oude kunstgrasveld van profclub Heracles ligt, maar de doorsnee amateurvoetballer gruwelt van de oneffenheden, de hardheid van de ondergrond, en de snelheid die de versleten sprieten aan de bal meegeven. 

  1. 20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg
    PREMIUM

    20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg

    Koning Willem Alexander en koningin Máxima ontketenden met hun huwelijk op 02-02-2002 een ware rage: trouwen op ‘de perfecte datum’. Zo waren 06-06-’06 en 1-7-’17 populaire data om een relatie te bekronen met goud of zilver. Ook dit jaar liggen weer enkele bijzondere cijfercombinaties in het verschiet. Met als topper 20-02-2020. Die donderdag is het drukker dan normaal in de trouwlocaties in het Vechtdal.

Vechtdal