Harold Dubbink, zijn vrouw Petra en de kinderen, met hooi als voer voor zijn 85 melkkoeien.
Volledig scherm
PREMIUM
Harold Dubbink, zijn vrouw Petra en de kinderen, met hooi als voer voor zijn 85 melkkoeien. © Max de Krijger

Nieuw menu met hooi en gerst beter voor koe, mens en natuur, belooft Lemeler boer Harold Dubbink

Geen mais, kuilvoer en krachtvoer, maar hooi en gerst staan vanaf volgend jaar op het menu van de koeien van Harold Dubbink en zijn gezin in Lemele. Hij is hiermee de eerste in Overijssel. ,,Het is vooruit naar vroeger’', vertelt hij enthousiast over de nieuwe werkwijze, die ook nog eens gunstig is in deze stikstofcrisis.

Subsidie krijgen valt niet mee. ,,Dat was een hele kluif en een flinke rompslomp. Heel veel correspondentie is er geweest met de provincie. Konden ze maar gewoon komen kijken op een middag, dan was het allemaal zo klaar geweest’', blikt Harold Dubbink terug op de weg naar ‘Hooi 2.0', zoals hij het project noemt.

  1. Zebrapaden Ommen ‘schijnveilig’: omwonenden willen meer maatregelen
    video

    Zebrapaden Ommen ‘schijnvei­lig’: omwonenden willen meer maatrege­len

    Na een dodelijk ongeval in december op een zebrapad in de Julianastraat, was het afgelopen week weer raak op dezelfde ontsluitingsroute voor het centrum van Ommen. Een paar honderd meter verder, op het zebrapad in de Schurinkstraat bij de Lidl, raakte donderdagochtend een vrouw gewond bij het oversteken. Volgens omwonenden wordt op de vorig jaar heringerichte weg nog altijd veel te hard gereden en moet de maximum snelheid omlaag naar 30 km per uur.

Vechtdal