Ommen wil ook in deze coronacrisis blijven investeren. Zoals enkele jaren geleden in een nieuw lokaal van SBO-school Johan Seckel, die wethouder Ko Scheele met twee leerlingen feestelijk in gebruik mocht nemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ommen wil ook in deze coronacrisis blijven investeren. Zoals enkele jaren geleden in een nieuw lokaal van SBO-school Johan Seckel, die wethouder Ko Scheele met twee leerlingen feestelijk in gebruik mocht nemen. © SBO Johan Seckel

Ommen behoedzaam: nu begroting zonder nieuwe plannen omdat rijksbijdrage nog lang onzeker is

Ommen knipt de behandeling van de begroting voor 2021 in tweeën. Wethouder Ko Scheele en zijn beleidsambtenaren hebben nu eerst een simpele maar sluitende begroting naar de gemeenteraad en de provincie gestuurd. Daarin is vooral aandacht voor de lopende zaken. Over nieuwe plannen (‘nieuw beleid’ in bestuurdersjargon) buigt het gemeentebestuur zich pas in januari.

 1. Kievitstraat ziet aangeboden alternatieve fietsroute als ‘dooie mus’ en zegt vertrouwen in gemeente Ommen op
  PREMIUM

  Kievit­straat ziet aangeboden alternatie­ve fietsroute als ‘dooie mus’ en zegt vertrouwen in gemeente Ommen op

  Bewoners van de Kievitstraat in Ommen voelen zich voor de gek gehouden, nu het gemeentebestuur een tweede route heeft aangewezen als alternatief voor de honderden fietsers die naar het Vechtdal College moeten. Het drukste blijft het hoe dan ook in hun straat. Allemaal vooropgezet, betogen ze in een schrijven richting gemeenteraad. ,,Het resultaat lijkt heilig.”
 2. Vechtdal baalt en berust in strenger corona-regime: ‘horecagasten nemen besmetting mee van huis’
  PREMIUM

  Vechtdal baalt en berust in strenger corona-re­gime: ‘horecagas­ten nemen besmetting mee van huis’

  Balen als een stekker om het aanscherpen van de coronamaatregelen. Maar er is ook berusting en zelfs begrip in het Vechtdal voor het tijdelijk sluiten van de hele horeca, het verbieden van teamsporten voor senioren, en het maximaal dertig bezoekers toelaten in zalen en theaters. Eric Binnenmars van Eetcafé Mans in Mariënberg vreest echter dat de sluiting langer dan twee weken gaat duren.

Vechtdal