Bewoners van de Kievitstraat in Ommen verzetten zich tegen een fietsroute door hun straat, die de fietstunnel onder de N48 door die momenteel wordt aangelegd moet verbinden met het centrum van Ommen. Links woordvoerder Patrick Oldeman.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de Kievitstraat in Ommen verzetten zich tegen een fietsroute door hun straat, die de fietstunnel onder de N48 door die momenteel wordt aangelegd moet verbinden met het centrum van Ommen. Links woordvoerder Patrick Oldeman. © Frank Uijlenbroek

Ommen blijft bij fietsroute door Kievitstraat, wel 'B-weg’ naar Balkerweg

Alle protesten van aanwonenden ten spijt, gaat de fietsroute vanaf de tunnel onder de N48 bij Ommen straks toch via de Kievitstraat. Dat stelt het college van B en W voor aan de gemeenteraad. Wel komt er een alternatieve route, die met eenvoudige maatregelen wordt verbonden met een pad richting de Balkerweg.

  1. Start in groepjes maakt Vechtdal Crosscompetitie coronaproof: ook op Lemelerbergloop
    PREMIUM

    Start in groepjes maakt Vechtdal Crosscompe­ti­tie corona­proof: ook op Lemeler­bergloop

    Hoewel het coronaspook nog altijd rondwaart, staat vanaf eind oktober toch de zesde editie van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie op het programma. De organisatie is weer in handen van de atletiekverenigingen ACO Van Elderen uit Ommen en Spurt ’88 uit Hardenberg, Loopgroep de Zandstuve uit Vroomshoop, en Bos Bedden Loopgroep AG ’85 uit Nieuwleusen/Staphorst. De competitie is uitgebreid met een vijfde wedstrijd: de populaire Lemelerbergloop, vertelt woordvoerder Albert Mussche.

Vechtdal