Volledig scherm
Buurtvereniging Rond de Regge plant bloembollen ter ere van de bevrijders op de Manitoba-rotonde. © Stichting Ommen 75 Jaar Vrijheid

Ommen eert Canadese bevrijders met bloemenpracht op Manitoba-rotonde

Als op 11 april 2020 wordt gevierd dat Ommen 75 jaar vrij is, moeten duizenden bloembollen bloeien op de Manitoba-rotonde in de buurtschap Besthmen. Leden van de buurtvereniging ‘Rond de Regge’ hebben daarvoor bollen gepoot op de rotonde die is vernoemd naar de ‘Manitoba Dragoons’, het Canadese cavalerie-verkenningsregiment dat een belangrijke bijdrage leverde aan de bevrijding van het Europese vasteland inclusief de regio rond Ommen. 

Leden van de buurtvereniging maakten ook zelf het ontwerp voor de bloemenpracht bij de rotonde aan de voet van de Besthmenermolen, waarin het getal ‘75’ een prominente plek krijgt. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Clubactie.

Vol programma

In 2020 wordt de bevrijding van Ommen groots gevierd. De Stichting Ommen 75 jaar Vrijheid presenteerde deze week de plannen voor zeven verschillende dagen waarop Ommen en de verschillende dorpskernen de verschrikkingen van de oorlogsjaren herdenken en de vrijheid vieren. Daaraan dragen tal van vrijwilligers, organisaties en sponsors hun steentje bij.

Vechtdal