Volledig scherm
Een kunstgrasveld met rubberkorrels als ‘infill’. © ANP

Ommen gaat afvoer kunstgras controleren

De oude toplagen van de kunstgrasvelden op het Ommer sportpark Westbroek worden afgevoerd naar een erkend bedrijf. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de fractie van de Volkspartij Ommen Vooruit (VOV).  

Fractievoorzitter Gerrit de Jonge stelde vragen aan het college van B en W naar aanleiding van een uitzending van het televisieprogramma Zembla, waaruit bleek dat recycling-bedrijven op grote schaal frauderen met het afvoeren en verwerken van de toplaag met de rubberen korrels die als zogeheten ‘infill’ worden gebruikt. Deze bedrijven verwerken het spul niet, maar slaan het volgens Zembla alleen maar op. 

Stortbonnen

Het Ommer college antwoordt de VOV dat in het bestek wordt opgenomen dat de aannemer de oude kunstgras-toplaag afvoert naar een erkende verwerkingsinrichting. Via stortbonnen kan gecontroleerd worden of hieraan wordt voldaan. ,,Deze zullen wij opvragen bij de hoofdaannemer van het werk’’, beloven B en W. 

Zomerstop

Van drie voetbalvelden, een hockeyveld en de atletiekbaan op het in 2009 geopende sportpark Westbroek moet het kunstgras in de ‘zomerstop’ van 2019 worden vervangen. De kosten voor het verwijderen en afvoeren van de plastic toplagen met rubberen korrels bedragen circa 20.000 euro per veld.

Vechtdal