Volledig scherm
Een kunstgrasveld met rubberkorrels als ‘infill’. © ANP

Ommen gaat afvoer kunstgras controleren

De oude toplagen van de kunstgrasvelden op het Ommer sportpark Westbroek worden afgevoerd naar een erkend bedrijf. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de fractie van de Volkspartij Ommen Vooruit (VOV).  

Fractievoorzitter Gerrit de Jonge stelde vragen aan het college van B en W naar aanleiding van een uitzending van het televisieprogramma Zembla, waaruit bleek dat recycling-bedrijven op grote schaal frauderen met het afvoeren en verwerken van de toplaag met de rubberen korrels die als zogeheten ‘infill’ worden gebruikt. Deze bedrijven verwerken het spul niet, maar slaan het volgens Zembla alleen maar op. 

Stortbonnen

Het Ommer college antwoordt de VOV dat in het bestek wordt opgenomen dat de aannemer de oude kunstgras-toplaag afvoert naar een erkende verwerkingsinrichting. Via stortbonnen kan gecontroleerd worden of hieraan wordt voldaan. ,,Deze zullen wij opvragen bij de hoofdaannemer van het werk’’, beloven B en W. 

Zomerstop

Van drie voetbalvelden, een hockeyveld en de atletiekbaan op het in 2009 geopende sportpark Westbroek moet het kunstgras in de ‘zomerstop’ van 2019 worden vervangen. De kosten voor het verwijderen en afvoeren van de plastic toplagen met rubberen korrels bedragen circa 20.000 euro per veld.

 1. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
  PREMIUM

  Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

  Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.
 2. Gasloos bouwen in Vlierlanden verplicht: Ommenaren dreigen kavel terug te geven
  PREMIUM

  Gasloos bouwen in Vlierlan­den verplicht: Ommenaren dreigen kavel terug te geven

  De gemeente Ommen staat niet toe dat er op een gedeelte van de Vlierlanden woningen gebouwd gaan worden die alsnog een gasaansluiting krijgen. Een groep potentiële bewoners overweegt nu om kavels terug te geven, omdat de kosten van het verplicht gasloos bouwen de pan uit zouden rijzen. ,,Een stijging van minimaal 16.000 tot circa 25.000 euro. Disproportioneel, en dusdanig hoog om teruggave te overwegen.”

Vechtdal