Frits Volkerink uit Ommen is maandagmorgen aan alvleesklierkanker overleden. Hij bleef tot het laatst positief en wordt zaterdag onder begeleiding van een stoet motoren naar het crematorium in Hardenberg gebracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Frits Volkerink uit Ommen is maandagmorgen aan alvleesklierkanker overleden. Hij bleef tot het laatst positief en wordt zaterdag onder begeleiding van een stoet motoren naar het crematorium in Hardenberg gebracht. © Paul Bink

Ommen herdenkt overleden Frits Volkerink (63), die als populaire techniekleraar in Emmeloord tot het laatst positief bleef: ‘Geloof in jezelf’

De 63-jarige Frits Volkerink is afgelopen maandag na een ziekbed van een jaar in Ommen overleden. Hij hielp bij de jaarlijkse Vechtgenotenrit en de plaatselijke EHBO-vereniging en als docent van de Bonifatius-school in Emmeloord leerlingen op weg naar hun toekomst. Een graag geziene gast, die op een bijzonder eerbetoon kan rekenen.   

  1. Nieuwbouw in Aa-landen voor mensen met hersenletsel: bewoners verhuizen tijdelijk naar Ommen
    PREMIUM

    Nieuwbouw in Aa-landen voor mensen met hersenlet­sel: bewoners verhuizen tijdelijk naar Ommen

    Het voormalige Laarhuis aan de Stationsweg in Ommen biedt vanaf begin oktober tijdelijk huisvesting voor dertig mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Deze cliënten van zorgorganisatie InteraktContour wonen nu nog in de Koppels in Zwolle. Die woonlocatie aan de Zijpe in de Zwolse wijk Aa-landen wordt in het najaar gesloopt en vervangen door een nieuw complex met ruime, moderne appartementen.

Vechtdal