Volledig scherm
ANP

Ommen is een Ridder rijker

OMMEN - Het bleef vrijdag voor inwoners van de stad Ommen droog tijdens de lintjesregen. Vier bewoners van het buitengebied in de gemeente kregen tijdens een bijeenkomst in de Carrousel wel een onderscheiding.

De gemeente is een Ridder en drie Leden in de Orde van Oranje Nassau rijker.

Bert Vroon (65) uit Dalmsholte kreeg de hoogste onderscheiding door burgemeester Marc-Jan Ahne opgespeld. Hij ontving dit lintje voor zijn werk als lid Raad van Commissarissen MN Services (vermogensbeheer, pensioenuitvoering), voorzitter college van kerkrentmeester, voorzitter Nederlandse vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders, lid van de Wetenschappelijke Adviesraad van St. Philadelphia Zorg, lid van de Raad van Commissarissen Corporatie Delta Wonen in Zwolle, voorzitter van het prof. Dr. Bernard Lievegoedfonds, lid van de adviescommissie Marga Klompé fonds en vice-voorzitter van het Europaisch Zentrum fur Arbeitnehmerfragen. (EZA). Vroon was ook verbonden aan onder meer het CDA en diverse musea.

Hendrik Jan Marten Warmelink (54) uit Giethmen kreeg een lintje voor zijn werk als bestuurslid van voetbalvereniging OZC en zijn inzet voor de Saxenburgh Groep en de buurtvereniging Rond de Regge. Arendina Johanna Wunnink (78) uit Lemele is koninklijk onderscheiden omdat ze op diverse fronten al lange tijd actief is voor verenigingen en instanties in haar woonplaats. Voorbeelden zijn het eetcafé, Amnesty International, ouderenwerk, Reumafonds, handwerkclub, Nederlands Christelijke Vrouwen Beweging, diaconie NH-kerk en Lemels Arfgoed. Albertha Johanna van Oene-Kerkdijk (57) uit Lemele is onderscheiden voor onder meer haar inzet voor zwemmers. Ze begeleidt al decennia wedstrijdzwemmers en was als vrijwilliger betrokken bij het zwemmen voor gehandicapten. Daarnaast zet zij zich belangeloos in voor Frion en De Zonnebloem.

Volledig scherm
De gedecoreerden: Hendrik Jan Marten Warmelink, Albertha Johanna van Oene-Kerkdijk, Arendina Johanna Wunnink en Bert Vroon(vlnr) naast burgemeester Marc Jan Ahne. foto FFU Press Agency

Vechtdal