Volledig scherm
PREMIUM
Tennis. Foto ter illustratie. © ANP Photo Xtra/Koen Suyk

Ommen komt in actie voor gezondere leefstijl en meer bewegen

De gemeente Ommen geeft maandagavond het startsein voor het Lokaal Sportakkoord. Alle inwoners kunnen dan meepraten over sportmogelijkheden en de manieren waarop ze hun leefstijl positief kunnen beïnvloeden.

Want vooral om dat laatste gaat het bij het zogeheten sport- en preventieakkoord, dat landelijk is opgesteld en waar gemeenten een eigen invulling aan kunnen geven. In Ommen hebben de sportverenigingen Tennis Club Ommen en VV Mariënberg en sportschool Sportrijk/Crossfit het voortouw genomen. Ze hebben afgesproken om zich samen met de gemeente in te zetten voor meer activiteiten op het gebied van sport en bewegen. Zo willen ze inwoners motiveren om meer te gaan sporten en zo een gezondere leefstijl aan te meten. Andere clubs en organisaties kunnen hierbij aanhaken. Hiervoor zijn onder meer huisartsen, fysiotherapeuten, maar ook bedrijven en maatschappelijke organisaties benaderd.

  1. Volkspartij Ommen vraagt Tweede Kamer omstreden uitbreiding Veldzicht te schrappen
    PREMIUM

    Volkspar­tij Ommen vraagt Tweede Kamer omstreden uitbrei­ding Veldzicht te schrappen

    ,,Het kan toch niet zo zijn dat ongedocumenteerde illegale vreemdelingen onrust, angst of overlast veroorzaken’’, stelt Gerrit de Jonge uit Ommen. Daarom wil het raadslid van de Volkspartij Ommen Vooruit (VOV) dat minister Grapperhaus de plannen schrapt om het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug uit te breiden met twintig plaatsen voor ongedocumenteerde vreemdelingen met psychiatrische problemen, buiten de poorten van de instelling.

Vechtdal