De bouw van het eerste gedeelte van Vlierlanden in Ommen werd een aantal jaren geleden gestart. Volgend jaar volgt een nieuwe fase.
Volledig scherm
PREMIUM
De bouw van het eerste gedeelte van Vlierlanden in Ommen werd een aantal jaren geleden gestart. Volgend jaar volgt een nieuwe fase. © Foto Freddy Schinkel

Ommen mag na getroffen stikstofmaatregelen weer woningen bouwen: wijk Vlierlanden kan vooruit

De gemeente Ommen heeft van de provincie Overijssel groen licht gekregen om verder te gaan met realisering van het nieuwste gedeelte van woonwijk Vlierlanden. De bouw van zo'n 150 woningen zat vanwege de stikstofproblematiek op slot, maar nu onder meer snelheidsmaatregelen van het kabinet effect sorteren is meer mogelijk. ,,Dit is geweldig nieuws voor Ommen.”

  1. Vechtdal baalt en berust in strenger corona-regime: ‘horecagasten nemen besmetting mee van huis’
    PREMIUM

    Vechtdal baalt en berust in strenger corona-re­gime: ‘horecagas­ten nemen besmetting mee van huis’

    Balen als een stekker om het aanscherpen van de coronamaatregelen. Maar er is ook berusting en zelfs begrip in het Vechtdal voor het tijdelijk sluiten van de hele horeca, het verbieden van teamsporten voor senioren, en het maximaal dertig bezoekers toelaten in zalen en theaters. Eric Binnenmars van Eetcafé Mans in Mariënberg vreest echter dat de sluiting langer dan twee weken gaat duren.

Vechtdal