De ‘Vechtezomp Grammesberghe’, hier tijdens de proefvaart in 2017 op het kanaal bij Gramsbergen, is het voorbeeld voor de Ommer zompenbouwers.
Volledig scherm
De ‘Vechtezomp Grammesberghe’, hier tijdens de proefvaart in 2017 op het kanaal bij Gramsbergen, is het voorbeeld voor de Ommer zompenbouwers. © Cor van Dalen

Ommen steekt 35 mille in Vechtzomp, nu wachten op hoge bomen en nòg meer geld

De bouw van een eigen zomp in Ommen is weer een stapje dichterbij nu de gemeente 35.000 euro beschikbaar stelt voor dit project aan de Stichting Vechtzomp. Daarvan is 10.000 euro bedoeld als ‘aanjaaggeld’ voor de eerste uitgaven. De overige 25.000 euro is het aandeel van de gemeente in de financiële dekking van de zomp, waarvoor de stichting een aanvraag heeft ingediend via ‘Leader’. Dat is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling. 

  1. Middelbare scholen gaan weer open, noodplannen liggen klaar voor als het misgaat: ‘Er is ook angst en onzekerheid’
    PREMIUM

    Middelbare scholen gaan weer open, noodplan­nen liggen klaar voor als het misgaat: ‘Er is ook angst en onzeker­heid’

    De tijd van thuisonderwijs is voorbij: vanaf maandag stromen klassen van middelbare scholen in de regio noord weer vol met leerlingen. Onderwijs in corona-tijd: in grotere lokalen met spatschermen en gangen vol desinfectiepalen en looproutes. Leraren met lichte klachten kunnen inbellen en de noodplannen voor bij een tweede coronagolf liggen al in de kast.

Vechtdal