Volledig scherm
VVV-cheque. Foto ter illustratie. © ANP Xtra/Lex van Lieshout

Ommen verdubbelt mantelzorgwaardering

De mantelzorgers in de gemeente Ommen krijgen volgend jaar een hogere mantelzorgwaardering. Dat is te danken aan een amendement van PvdA’er Hilbert Moerman, dat donderdagavond bij de behandeling van de begroting voor 2020 door de voltallige raad werd gesteund. 

Het huidige bedrag van 25 euro dat de circa 250 geregistreerde Ommer mantelzorgers ontvangen in de vorm van een VVV-cadeaukaart wordt verhoogd naar 50 euro. Daarvoor wordt de begroting voor volgend jaar aangevuld met een extra incidenteel bedrag van 6.200 euro, dat voor 2021 en 2022 structureel op de begroting moet komen. Moerman wees er op dat uit onderzoek van mantelzorg.nl, de landelijke vereniging van mantelzorgers, blijkt dat er grote verschillen bestaan in de mantelzorgwaardering bij gemeenten

Minder scheutig

Daaruit blijkt ook dat Ommen minder ‘scheutig’ is dan buurgemeenten als Staphorst en Hardenberg, waar mantelzorgers een gift van 100 euro als waardering krijgen. De Ommer raad ‘is van mening dat de mantelzorgers in onze gemeente niet genoeg gewaardeerd kunnen worden’ en verdubbelt daarom de jaarlijkse attentie.

  1. Droge zomers eisen tol onder lariksen op landgoed Junne
    PREMIUM
    video

    Droge zomers eisen tol onder lariksen op landgoed Junne

    Twee achtereenvolgende droge zomers eisen hun tol op landgoed Junne. Vooral de Japanse lariksen zuchten onder het tekort aan water. Veel lariksen op hoger gelegen delen van het bosrijke landgoed bij Ommen zijn door de droogte tijdens het groeiseizoen dood gegaan of verkeren in zeer slechte conditie. Daardoor worden ze vatbaarder voor de lariksbastkever en lopen ook gezonde lariksen gevaar te worden aangetast door dit knagend kevertje, dat vergelijkbaar is met de letterzetter die fijnsparren ruïneert.

Vechtdal