VVV-cheque. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
VVV-cheque. Foto ter illustratie. © ANP Xtra/Lex van Lieshout

Ommen verdubbelt mantelzorgwaardering

De mantelzorgers in de gemeente Ommen krijgen volgend jaar een hogere mantelzorgwaardering. Dat is te danken aan een amendement van PvdA’er Hilbert Moerman, dat donderdagavond bij de behandeling van de begroting voor 2020 door de voltallige raad werd gesteund. 

Het huidige bedrag van 25 euro dat de circa 250 geregistreerde Ommer mantelzorgers ontvangen in de vorm van een VVV-cadeaukaart wordt verhoogd naar 50 euro. Daarvoor wordt de begroting voor volgend jaar aangevuld met een extra incidenteel bedrag van 6.200 euro, dat voor 2021 en 2022 structureel op de begroting moet komen. Moerman wees er op dat uit onderzoek van mantelzorg.nl, de landelijke vereniging van mantelzorgers, blijkt dat er grote verschillen bestaan in de mantelzorgwaardering bij gemeenten

Minder scheutig

Daaruit blijkt ook dat Ommen minder ‘scheutig’ is dan buurgemeenten als Staphorst en Hardenberg, waar mantelzorgers een gift van 100 euro als waardering krijgen. De Ommer raad ‘is van mening dat de mantelzorgers in onze gemeente niet genoeg gewaardeerd kunnen worden’ en verdubbelt daarom de jaarlijkse attentie.

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal