Volledig scherm
De oude zoutloods in Ommen ziet er straks heel anders uit. © Junco/The Citadel Company

Ommen verkoopt voormalige zoutloods (en is daar heel blij mee)

De gemeente Ommen heeft een gedeelte van de voormalige zoutloods en de oude werkplaats aan de Hammerweg onder voorbehoud verkocht aan Junco BV. Doel is om uiteindelijk het perceel en de panden die er staan om te bouwen tot kantoor voor architectenbureau The Citadel Company. Dat zit nu nog in onder meer Heino, maar verhuist vermoedelijk in zijn geheel naar Ommen.

De voormalige provinciale opslag aan de Hammerweg, achter de Besthmenermolen, is tien jaar geleden door de gemeente Ommen gekocht van Overijssel. Met de gedachte dat het perceel na sloop van een gemeentelijke overlaadstation en werkplaats aan de Haven West in Ommen eventueel dienst zou kunnen doen als gemeentewerf. Nadat echter aan de rand van het centrum het nieuwe pand ‘Drie Onder Een Kap’ (DOEK) werd gebouwd, en daar brandweer, politie en gemeentemateriaal onderdak vonden, is de locatie aan de Hammerweg nooit voor het bedachte doel verder ontwikkeld.

Gebouwen eerst verhuurd

De totale locatie bestaat nu uit een voormalig kantonniersgebouw met drie werkplaatsen, twee kantoren en een bijkeuken, een voormalige timmerwerkplaats, open voertuigenbering, een zoutloods en een opslagterrein. Tot het voorjaar was het hoofdgebouw verhuurd aan een bedrijf dat de aanleg van glasvezel verzorgde in Ommen en het verdere Vechtdal. De houtwerkplaats werd weer aan een ander verhuurd en de zoutloods door de gemeente Ommen in gebruik genomen. Zo staan daar op het moment ongeveer 80 weesfietsen te wachten op de sloop of een nieuwe eigenaar.

Eerder al besloot de gemeente Ommen het betreffende perceel aan de Hammerweg te verkopen.  Dat kwam weer voort uit een opgestelde gemeentelijke verkoopopgave, waarin werd vastgelegd dat gebouwen die voor de lokale overheid hun functie hebben verloren aan de man moesten worden gebracht. Ook om leegstand te voorkomen. Niettemin lukte het tot op heden niet om de zoutloods en belendende gebouwen als geheel te verkopen, ook omdat de vraagprijs voor de paar partijen die wel geïnteresseerd waren te hoog bleek.   

Nieuwe uitstraling en arbeidsplaatsen

Eind vorig jaar meldde echter The Citadel Company zich als potentiële koper voor de locatie. Na eerste schetsplannen en doorrekening is vervolgens Junco BV als nieuwe eigenaar en verhuurder naar voren geschoven. Als de optie wordt gelicht gaat The Citadel Company zich er vervolgens vestigen, waarmee het gebouw een nieuwe uitstraling krijgt, er mogelijk nieuwe arbeidsplaatsen vrijkomen en er dus een gemeentelijk eigendom van de verkooplijst af kan. Het gehele complex heeft een boekwaarde van een slordige 370.000 euro, voor de te verkopen onderdelen wordt een koopsom à 260.000 euro gegenereerd. 

  1. 20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg
    PREMIUM

    20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg

    Koning Willem Alexander en koningin Máxima ontketenden met hun huwelijk op 02-02-2002 een ware rage: trouwen op ‘de perfecte datum’. Zo waren 06-06-’06 en 1-7-’17 populaire data om een relatie te bekronen met goud of zilver. Ook dit jaar liggen weer enkele bijzondere cijfercombinaties in het verschiet. Met als topper 20-02-2020. Die donderdag is het drukker dan normaal in de trouwlocaties in het Vechtdal.

Vechtdal