Volledig scherm
PREMIUM
De Koninklijke Horecabond afdeling Ommen is voorstander van ondernemersvrijheid. Het is een van de meningen die wordt meegenomen in het onderzoek van de gemeente Ommen naar de winkeltijdenverordening. © Erna Lammers

Ommen weet wat het wil met winkeltijden, nu moet gemeenteraad knopen doorhakken

Wel of geen ruimere winkeltijden in Ommen? Het duurt niet lang meer voordat de gemeenteraad een keuze heeft gemaakt. Meningen uit alle lagen van de samenleving zijn vergaard, het is nu tijd om een knoop door te hakken.

Het college van burgemeester en wethouders buigt zich volgende week over de resultaten van ongetwijfeld een van de omvangrijkste onderzoeken ooit in de Ommer samenleving. De studie is deze week afgerond, ‘de lijnen zijn gesloten’.

  1. Ommen steekt 35 mille in Vechtzomp, nu wachten op hoge bomen en nòg meer geld

    Ommen steekt 35 mille in Vechtzomp, nu wachten op hoge bomen en nòg meer geld

    De bouw van een eigen zomp in Ommen is weer een stapje dichterbij nu de gemeente 35.000 euro beschikbaar stelt voor dit project aan de Stichting Vechtzomp. Daarvan is 10.000 euro bedoeld als ‘aanjaaggeld’ voor de eerste uitgaven. De overige 25.000 euro is het aandeel van de gemeente in de financiële dekking van de zomp, waarvoor de stichting een aanvraag heeft ingediend via ‘Leader’. Dat is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling.
  2. Ommen wil veilige tunnel onder N340 bij Varsen

    Ommen wil veilige tunnel onder N340 bij Varsen

    Inwoners van de Ommer buurtschap Varsen krijgen een steuntje in de rug bij hun streven naar een tunnel bij de oversteek van de Varsenerweg en de Hessenweg (N340). Een motie waarin het Ommer college van burgemeester en wethouders wordt opgedragen bij de provincie Overijssel aan te dringen op de aanleg van zo’n ongelijkvloerse kruising werd donderdagavond breed gesteund door de gemeenteraad. Wat Varsen betreft hoeft de geplande realisering van twee ecoducten elders in de buurtschap plus verkeerslichten op de oversteek van de N340 dan niet door te gaan.

Vechtdal