Volledig scherm
Het Laarhuis aan de Stationsweg in Ommen staat al langere tijd leeg. © Gerard Vrakking

Ommen wil geen arbeidsmigranten huisvesten in Laarhuis

Het Laarhuis in Ommen mag niet worden gebruikt om er tijdelijk arbeidsmigranten te huisvesten. Het college van B en W van de gemeente Ommen heeft besloten daar geen medewerking aan te verlenen. 

,,Hoewel het pand zich in principe leent voor huisvesting, is het college van mening dat het stationsgebied ongeschikt is voor de huisvesting van arbeidsmigranten. De veiligheidsbeleving op deze locatie, die ook de toegangspoort van Ommen is, geeft de doorslag in dit besluit’’, zo meldt de gemeente in een persbericht. Daar speelt ook in mee dat in de nabije omgeving van het stationsgebied, in vakantiepark Reggehuus aan de Hammerweg, al geruime tijd een ‘grote groep’ van zo'n veertig arbeidsmigranten is gehuisvest.

Goede huisvesting

Het Ommer college vindt wel dat arbeidsmigranten een positieve bijdrage leveren aan de samenleving en recht hebben op goede huisvesting, maar dat het voormalige vakantiecentrum voor mensen met een beperking Het Laarhuis, eigendom van stichting de Imminkhoeve, daar niet geschikt voor is. Ommen wil de huisvestingsproblematiek van arbeidsmigranten vooral in regionaal verband oppakken. Daarover is het college in overleg met de provincie en buurgemeenten.

Vechtdal