Volledig scherm
Het Laarhuis aan de Stationsweg in Ommen staat al langere tijd leeg. © Gerard Vrakking

Ommen wil geen arbeidsmigranten huisvesten in Laarhuis

Het Laarhuis in Ommen mag niet worden gebruikt om er tijdelijk arbeidsmigranten te huisvesten. Het college van B en W van de gemeente Ommen heeft besloten daar geen medewerking aan te verlenen. 

,,Hoewel het pand zich in principe leent voor huisvesting, is het college van mening dat het stationsgebied ongeschikt is voor de huisvesting van arbeidsmigranten. De veiligheidsbeleving op deze locatie, die ook de toegangspoort van Ommen is, geeft de doorslag in dit besluit’’, zo meldt de gemeente in een persbericht. Daar speelt ook in mee dat in de nabije omgeving van het stationsgebied, in vakantiepark Reggehuus aan de Hammerweg, al geruime tijd een ‘grote groep’ van zo'n veertig arbeidsmigranten is gehuisvest.

Goede huisvesting

Het Ommer college vindt wel dat arbeidsmigranten een positieve bijdrage leveren aan de samenleving en recht hebben op goede huisvesting, maar dat het voormalige vakantiecentrum voor mensen met een beperking Het Laarhuis, eigendom van stichting de Imminkhoeve, daar niet geschikt voor is. Ommen wil de huisvestingsproblematiek van arbeidsmigranten vooral in regionaal verband oppakken. Daarover is het college in overleg met de provincie en buurgemeenten.

 1. Cultuurhistorisch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden
  PREMIUM

  Cultuurhis­to­risch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden

  De droom om één gezamenlijk onderkomen voor de geschiedenis en de streekcultuur van Ommen te realiseren komt steeds dichterbij. Het college van burgemeester en wethouders hebben de plannen rond en aangeboden aan de gemeenteraad. Het gebouw bij de oude molen Den Oordt wordt platgegooid en eind volgend jaar moet er een nieuw gebouw komen voor het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO), de Historische Vereniging en het Toeristen Informatie Punt.
 1. Drugskoper voor vriendenclub krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’
  PREMIUM

  Drugskoper voor vrienden­club krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’

  De 38-jarige Bernardus van den A. kocht en vervoerde voor zichzelf en zijn vrienden cocaïne, amfetamine en GHB, en had een neppistool bij zich om eventuele belagers af te schrikken. Maar aan grootschalige handel in harddrugs, waar het openbaar ministerie hem van verdacht, deed de geboren Kampenaar naar eigen zeggen beslist niet. De rechter gaf hem voor dat laatste dan wel het voordeel van de twijfel, toch moet hij de gevangenis in. ,,De hoeveelheden drugs zijn een celstraf waard.”

Vechtdal