Scholieren fietsen de Hessenweg (N340) over bij de oversteek naar de Varsenerweg.
Volledig scherm
Scholieren fietsen de Hessenweg (N340) over bij de oversteek naar de Varsenerweg. © Archieffoto Gerard Vrakking

Ommen wil veilige tunnel onder N340 bij Varsen

Inwoners van de Ommer buurtschap Varsen krijgen een steuntje in de rug bij hun streven naar een tunnel bij de oversteek van de Varsenerweg en de Hessenweg (N340). Een motie waarin het Ommer college van burgemeester en wethouders wordt opgedragen bij de provincie Overijssel aan te dringen op de aanleg van zo’n ongelijkvloerse kruising werd donderdagavond breed gesteund door de gemeenteraad. Wat Varsen betreft hoeft de geplande realisering van twee ecoducten elders in de buurtschap plus verkeerslichten op de oversteek van de N340 dan niet door te gaan.

In het kader van het project ‘Vechtdal Verbinding’, waarmee de verkeersveiligheid en doorstroming op de provinciale wegen in deze regio de komende jaren verbeterd moet worden, wil de provincie bij het Varsener viaduct een ‘turborotonde’ aanleggen voor een ongelijkvloerse aansluiting van de N340 op de N48 (Hoogeveen-Raalte), de oversteek van de N340 bij de Varsenerweg-Hessenweg West beveiligen met een verkeersregelinstallatie, en voor overstekend wild ecoducten aanleggen over de N340 ter hoogte van de Hessenweg West en de Vlierbelten, en over de N48 tussen de Bossteeg en het Ommerkanaal. Het geld voor de twee ecoducten en de verkeerslichten op de oversteek Varsenerweg-N340 kan beter besteed worden aan een ongelijkvloerse kruising op dat punt, liet Plaatselijk Belang Varsen bij herhaling weten.

Belofte Bongers

De Ommer raad is het met PB eens, zo bleek donderdagavond tijdens de behandeling van de begroting voor 2020. ,,Hier steken dagelijks honderden scholieren over’’, betoogde bijvoorbeeld LPO-fractievoorzitter Dick Remmers. Wethouder Leo Bongers ‘omarmde’ de motie en beloofde de tunnel voor Varsen binnenkort te bespreken in een ontmoeting met de Overijsselse gedeputeerde. Door die toezegging hoefde de gemeenteraad niet meer te stemmen over die motie.

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal