Volledig scherm
PREMIUM
Initiatiefnemer van de petitie Willem Bemboom informeert bewoners van Ommen-Zuid tijdens de hoorzitting in Hampshirehotel Paping over plannen voor tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten in het leegstaande Laarhuis, iets verderop aan de Stationsweg. © Bert Kamp

Ommenaren willen snel duidelijkheid over huisvesting arbeidsmigranten in Laarhuis

Je kunt beter op voorhand actie ondernemen dan dat je te laat bent. Met dat motto mobiliseerde Willem Bemboom zijn buren om te voorkomen dat zeventig tot honderd arbeidsmigranten worden ondergebracht in het al twee jaar leegstaande Laarhuis tegenover het Ommer station. 

Aan het begin van de hoorzitting die de oppositiepartijen VOV, D66, PvdA en VVD gisteravond hielden bij Hampshire-hotel Paping - ook aan de Stationsweg - zette Bemboom nog even op een rijtje wat vertegenwoordigers van de gemeente Ommen en het uitzendbureau Martho Flexwerk hem hadden verteld over de nog prille plannen voor huisvesting van arbeidsmigranten in het pand van de Imminkhoeve. 

 1. Cultuurhistorisch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden
  PREMIUM

  Cultuurhis­to­risch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden

  De droom om één gezamenlijk onderkomen voor de geschiedenis en de streekcultuur van Ommen te realiseren komt steeds dichterbij. Het college van burgemeester en wethouders hebben de plannen rond en aangeboden aan de gemeenteraad. Het gebouw bij de oude molen Den Oordt wordt platgegooid en eind volgend jaar moet er een nieuw gebouw komen voor het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO), de Historische Vereniging en het Toeristen Informatie Punt.
 1. Drugskoper voor vriendenclub krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’
  PREMIUM

  Drugskoper voor vrienden­club krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’

  De 38-jarige Bernardus van den A. kocht en vervoerde voor zichzelf en zijn vrienden cocaïne, amfetamine en GHB, en had een neppistool bij zich om eventuele belagers af te schrikken. Maar aan grootschalige handel in harddrugs, waar het openbaar ministerie hem van verdacht, deed de geboren Kampenaar naar eigen zeggen beslist niet. De rechter gaf hem voor dat laatste dan wel het voordeel van de twijfel, toch moet hij de gevangenis in. ,,De hoeveelheden drugs zijn een celstraf waard.”

Vechtdal