Ommense schrijft boek over overleden zoontje Sybe

Foekje van der Heide (37) uit Ommen presenteert zondag 4 november haar boek Lief Zonnekind’. Daarin staan korte verhalen en gedichten, in herinnering aan haar zoontje Sybe. Hij overleed vorig jaar zomer, tien maanden en tien dagen oud, aan de gevolgen van een zeldzame vorm van kanker.

,,In februari 2017 ontdekten we een bobbel op zijn rugje. Het bleek een atypische rhabdoide tumor die normaal gesproken in het hoofd en nieren voorkomt, maar Sybe had het in zijn rug, heupbeen en hals. Begin april werd de definitieve diagnose gesteld, op 28 juni 2017 is hij overleden.’’

  1. Ommerschans wil betere informatie over plannen Veldzicht

    Ommer­schans wil betere informatie over plannen Veldzicht

    Niet alleen inwoners van Balkbrug, maar ook van Ommerschans zijn bezorgd over plannen voor het huisvesten van twintig ‘ongedocumenteerde vreemdelingen’ met psychiatrische problemen in een beschermde woonvoorziening, buiten de poorten van de kliniek Veldzicht. Dit in Balkbrug gevestigde ‘centrum voor transculturele psychiatrie’, dat onder meer psychiatrische hulp biedt aan mensen met een niet-westerse achtergrond, heeft meerdere locaties op het oog voor zo'n woonvorm, nabij Ommer grondgebied. De gemeente Ommen laat de informatievoorziening echter over aan Veldzicht, en aan buurgemeente Hardenberg waar Balkbrug onder valt.

Vechtdal