Ommense schrijft boek over overleden zoontje Sybe

Foekje van der Heide (37) uit Ommen presenteert zondag 4 november haar boek Lief Zonnekind’. Daarin staan korte verhalen en gedichten, in herinnering aan haar zoontje Sybe. Hij overleed vorig jaar zomer, tien maanden en tien dagen oud, aan de gevolgen van een zeldzame vorm van kanker.

,,In februari 2017 ontdekten we een bobbel op zijn rugje. Het bleek een atypische rhabdoide tumor die normaal gesproken in het hoofd en nieren voorkomt, maar Sybe had het in zijn rug, heupbeen en hals. Begin april werd de definitieve diagnose gesteld, op 28 juni 2017 is hij overleden.’’

  1. Jacobs Balkbrug moet vandaag al stoppen met grindwasserij
    PREMIUM
    video update

    Jacobs Balkbrug moet vandaag al stoppen met grindwasse­rij

    De firma Jacobs moet vandaag al stoppen met het aanvoeren, zeven en wassen van grind op haar terrein aan De Pol 1a bij Balkbrug. Als dat niet gebeurt moet Jacobs dwangsommen betalen die uiteindelijk in de tonnen kunnen gaan lopen. Dat heeft de gemeente Hardenberg het bedrijf laten weten, nadat de Raad van State op 5 februari definitief een streep haalde door een nieuw bestemmingsplan dat het aan- en afvoeren en wassen van gebruikt grind op deze plek mogelijk moest maken.

Vechtdal