Volledig scherm
Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink maakt in Ommen het eindbedrag bekend van de actie CaMO&Friends4SMA. © Max de Krijger

Ommer actie tegen progressieve spierziekte SMA levert eindbedrag van 65.000 euro op

De Ommer liefdadigheidsactie CaMo&Freinds4SMA heeft in totaal bijna 65.000 euro opgeleverd. Het eindbedrag werd vanavond in het centrum van de Vechtstad bekend gemaakt door de Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink. 

Ommen voerde zes maanden lang actie voor meer onderzoek naar de progressieve spierziekte SMA (Spinale Musculaire Atrofie). De actie is een initiatief van de vrienden van de ouders van de jonge Ommenaren Cato (8) en Moos (6) Lukas. Zij lijden beiden aan de spierziekte. 

De liefdadigheidsactie werd gevoerd voor alle patiënten met SMA, in samenwerking met het Prinses Beatrix Spierfonds.  Deze spreidde zich de afgelopen maanden als een olievlek over Ommen heen. Niet alleen bedachten de kinderen met hun vriendjes en vriendinnetjes allerhande acties, zij kregen daarin bijval van plaatselijke ondernemers en kerken.

Het streven was minimaal 50.000 euro op te halen. Vanavond maakte Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink het eindbedrag van 64.750 euro bekend op het slotevenement van CaMo&Friends4SMA.

  1. Giethemer Kerkpad eindelijk in Ommer strooiroute

    Giethemer Kerkpad eindelijk in Ommer strooirou­te

    Gerbert Warmelink, veehouder uit de Ommer buurtschap Giethmen, is blij. Na jarenlang te hebben gesmeekt om het Giethemer Kerkpad bij gladheid te strooien, is de gemeente eindelijk gezwicht voor de aanhoudende verzoeken van Warmelink en zijn medebestuursleden van Plaatselijk Belang. ,,We hebben een oplossing voor de korte en de langere termijn voor het opnemen van Giethmen in de strooiroutes’’, vertelt wethouder Leo Bongers. ,,Voor de korte termijn huren we een externe partij in die daar bij sneeuw en ijzel gaat strooien. Voor de langere termijn werken we aan een extra strooiwagen, die we flexibel kunnen inzetten. Die neemt dan niet alleen het Giethemer Kerkpad mee, maar ook andere fiets- en wandelpaden waar het glad is.’’

Vechtdal