Volledig scherm
PREMIUM
DS-2019-5333Ommen - Paarden op CampingBrigitte van Dijk met haar paard op camping Besthemerberg in Ommen.COPYRIGHT ALEX MULDER © Alex Mulder

Ommer camping springt in op ,,groeiende vraag naar kamperen met je paard’’

Paard of pony mee als je gaat kamperen, het is steeds meer hot onder kampeerder. Dat zegt althans recreatieonderneming Vacantievreugd. Deze opent aanstaande zaterdag een nieuwe manege met paardenkampeerterrein op camping Besthmenerberg in Ommen. 

Paardenmeisjes dromen er ongetwijfeld van: wakker worden en direct vanuit je bed zicht hebben op de manege waar je trouwe paard staat te wachten op een knuffel en natuurlijk een rit door de bossen. Het kan sinds dit recreatieseizoen op de vernieuwde camping  en bungalowpark Besthmenerberg in Ommen. Er is een nieuwe manege, ‘De Besthe’, waaraan een paardenkampeerterrein grenst. Er staan ook glampingtenten omheen én er is een aantal 'paardenbungalows’ dat van boven tot onder in paardenstijl is ingericht: van paardenbehang tot kussens tot deurmat. Zelfs aan de details is gedacht: de handdoeken in de badkamer hangen aan een stijgbeugel.

  1. Boer Gerrit uit Ommen werd aangevallen door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Boer Gerrit uit Ommen werd aangeval­len door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Het begon als een gewone maandag voor Gerrit Wermink uit Ommen. De 43-jarige melkveehouder was druk bezig in het weiland, niet wetende dat hij een paar uur later in het ziekenhuis zou belanden. Dat hij gegrepen zou worden door zijn eigen stier, hoewel hij er altijd alert op is en al talloze keren gewaarschuwd is door zijn vader. En toch gebeurde het. Door zijn verhaal te vertellen wil de boer zijn collega’s waarschuwen.

Vechtdal