DS-2019-5333Ommen - Paarden op CampingBrigitte van Dijk met haar paard op camping Besthemerberg in Ommen.COPYRIGHT ALEX MULDER
Volledig scherm
PREMIUM
DS-2019-5333Ommen - Paarden op CampingBrigitte van Dijk met haar paard op camping Besthemerberg in Ommen.COPYRIGHT ALEX MULDER © Alex Mulder

Ommer camping springt in op ,,groeiende vraag naar kamperen met je paard’’

Paard of pony mee als je gaat kamperen, het is steeds meer hot onder kampeerder. Dat zegt althans recreatieonderneming Vacantievreugd. Deze opent aanstaande zaterdag een nieuwe manege met paardenkampeerterrein op camping Besthmenerberg in Ommen. 

Paardenmeisjes dromen er ongetwijfeld van: wakker worden en direct vanuit je bed zicht hebben op de manege waar je trouwe paard staat te wachten op een knuffel en natuurlijk een rit door de bossen. Het kan sinds dit recreatieseizoen op de vernieuwde camping  en bungalowpark Besthmenerberg in Ommen. Er is een nieuwe manege, ‘De Besthe’, waaraan een paardenkampeerterrein grenst. Er staan ook glampingtenten omheen én er is een aantal 'paardenbungalows’ dat van boven tot onder in paardenstijl is ingericht: van paardenbehang tot kussens tot deurmat. Zelfs aan de details is gedacht: de handdoeken in de badkamer hangen aan een stijgbeugel.

  1. Zebrapaden Ommen ‘schijnveilig’: omwonenden willen meer maatregelen
    video

    Zebrapaden Ommen ‘schijnvei­lig’: omwonenden willen meer maatrege­len

    Na een dodelijk ongeval in december op een zebrapad in de Julianastraat, was het afgelopen week weer raak op dezelfde ontsluitingsroute voor het centrum van Ommen. Een paar honderd meter verder, op het zebrapad in de Schurinkstraat bij de Lidl, raakte donderdagochtend een vrouw gewond bij het oversteken. Volgens omwonenden wordt op de vorig jaar heringerichte weg nog altijd veel te hard gereden en moet de maximum snelheid omlaag naar 30 km per uur.

Vechtdal