De gemeente Ommen heeft een prioriteitenlijst als het gaat om het sneeuwvrij maken van wegen en fietspaden ( zoals hier langs de Hessenweg). Daarop staat het bedrijventerrein de Rotbrink niet bovenaan.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Ommen heeft een prioriteitenlijst als het gaat om het sneeuwvrij maken van wegen en fietspaden ( zoals hier langs de Hessenweg). Daarop staat het bedrijventerrein de Rotbrink niet bovenaan. © Frank Uijlenbroek

Ommer ondernemers blazen sneeuwprotest af, nadat gemeente toch met schuiver langskomt

Ommer ondernemers op het nagelnieuwe bedrijventerrein De Rotbrink wilden maandagmiddag zelf maar de handen uit de mouwen steken. Na verscheidene klachten over het strooibeleid, gaf de gemeente Ommen niet thuis. Maar nog voor de eigen sneeuwscheppen ter hand konden worden genomen, kwam daar alsnog de gemeentelijke reinigingsdienst aan. 

 1. Hoe kun je het best een eitje tikken? In Ommen weten ze het
  PREMIUM

  Hoe kun je het best een eitje tikken? In Ommen weten ze het

  Geen eieren gooien, maar eiertikken. In Ommen kennen ze die traditie al sinds mensenheugenis. De 87-jarige Gerard Martens is de plaatselijke koning van deze paastraditie, al is hij er zelf wat bescheiden onder. Hij kent de fijne kneepjes van het ‘eiergooien’ als geen ander en geeft graag tips voor de thuisspelers. Want het eierspel op de Ommer Markt gaat tot zijn grote verdriet door corona dit jaar andermaal niet door.
 1. ‘Oppermachtig’ CDA maakt na agrarische afstraffing in Vechtdal een vrije val
  PREMIUM
  update

  ‘Oppermach­tig’ CDA maakt na agrarische afstraf­fing in Vechtdal een vrije val

  Het CDA heeft in het Vechtdal bij de landelijke verkiezingen een historische nederlaag geleden. In zowel Hardenberg, Ommen als Dalfsen doet de partij met agrarische wortels een flinke stap terug. In Dalfsen en Hardenberg staan de christendemocraten zelfs op de tweede plaats, achter de VVD. Nadat in Ommen alle stemmen waren meegeteld, ook van de early voters en briefstemmers, bleek het CDA daar nog net de grootste, met nog maar 1,1 procent voorsprong op de liberalen.
 2. Ondernemers Ommen torpederen gemeentelijke enquête over afsluiten Vechtkade: ‘Manipulatie, broddelwerk en een totale aanfluiting’
  PREMIUM
  1

  Onderne­mers Ommen torpederen gemeente­lij­ke enquête over afsluiten Vechtkade: ‘Manipula­tie, broddel­werk en een totale aanflui­ting’

  Manipulatie, broddelwerk en een totale aanfluiting. De enquête die de gemeente Ommen heeft uitgezet over mogelijke afsluiting van de Vechtkade zet kwaad bloed bij ondernemers. Kiezen tussen ‘vrachtwagens’ of ‘woongenot’ is niet eerlijk, vinden ze, net als dat de peiling zo vaak als mogelijk kan worden ingevuld. ,,De uitslag is al bekend. De gemeente drijft haar zin door.”
 1. Koning en koningin trappen Koningsspelen af
  Play

  Koning en koningin trappen Koningsspe­len af

 2. Arrestatieteam en douane vallen binnen bij loods in Deventer
  Play

  Arrestatie­team en douane vallen binnen bij loods in Deventer

Vechtdal