Maarten Tegenbosch ging door corona met zijn bedrijf onderuit. Hij zit diep in de schulden.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Tegenbosch ging door corona met zijn bedrijf onderuit. Hij zit diep in de schulden. © Raphael Drent

Ondernemer Maarten (55) had drie bijbanen om te overleven: ‘En nog was dat niet genoeg’

Voor honderdduizenden ondernemers is ‘corona’ nog lang niet voorbij, blijkt uit een onderzoek van de Kamer van Koophandel. Zij zitten met kolossale schulden, staan op omvallen en kampen met psychische problemen. Maarten Tegenbosch (55) verdiende zijn goede brood met bier. Hij heeft er net twee sessies bij een psycholoog op zitten. ,,Het is heel donker in mijn tunnel.”

7 reacties

 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  Komt door de politieke shit zooi met hun Lock down elke keer mensen kapot maken op alle mogelijke manieren zijn ze goed in! Nu weer dreigen!
 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  In het streven onheil van ondernemers af te wenden zijn talloze en dure maatregelen gekomen. Maar wat hier is gebeurd is niet meer te financieren. Ondernemers zijn méér geholpen dan werknemers, in de hoop werkgelegenheid te behouden, maar het gaat niet om schenkingen, al kan wellicht ooit een deel kwijtgescholden worden. Drie bijbanen moeten deze man geleerd hebben dat werknemers het ook niet makkelijk hebben. Uiteindelijk wordt deze man méér geholpen dan een ontslagen werknemer. Vind ik oké.
 • W. Kloppenburg

  3 maanden geleden
  Het wordt hoog tijd dat mensen gaan begrijpen dat je niet leeft om te werken maar werkt om te leven en dat je je niet gek moeten laten maken door de groei fanaten. Alles kan dus 100 tandjes minder en dan leef je zonder stress een stuk relaxter.
 • Robbert Scholten

  3 maanden geleden
  Ik vind het stuitend negatieve reacties op kapotte ondernemers,het zijn persoonlijke rampen,vooral inderdaad de twee jaar durende Corona,de absolute langdurige ramp in de Oekraïne,vlak naast de deur,de snel oplopende kosten van het milieu en de idioot snel stijgende energie prijzen,en dan natuurlijk de prijzen van de supermarkten
 • HA Klomp

  3 maanden geleden
  Sorry, maar dit is nou ondernemen

Vechtdal