Bij de toegangspoorten van de sportparken zijn geplastificeerde papieren opgehangen met de tekst ‘verboden toegang voor onbevoegden’.
Volledig scherm
Bij de toegangspoorten van de sportparken zijn geplastificeerde papieren opgehangen met de tekst ‘verboden toegang voor onbevoegden’. © GinoPress B.V.

Ook Ommen verklaart sportparken tot ‘verboden terrein’

De gemeente Ommen heeft in navolging van Hardenberg de toegang tot de vier sportparken binnen de gemeente officieel verboden verklaard. Want ondanks dat alle wedstrijden, trainingen en activiteiten van alle clubs en verenigingen zijn afgelast wegens de coronacrisis, waren er de afgelopen dagen toch vaak mensen te vinden op de velden. 

Veelal jongeren, die daarmee het dringende advies van de rijksoverheid om thuis te blijven en afstand te houden negeren. Voetbalclubs OZC en OVC ’21, die gevestigd zijn op sportpark Westbroek in Ommen, deden eerder deze week al de dringende oproep om niet te gaan voetballen op de sportvelden. ,,Het is juist nu belangrijk om de aanwijzingen van onze overheid op te volgen. Voor de gezondheid van onszelf, maar ook zeker voor de kwetsbare mensen in onze omgeving.”

Bij de toegangspoorten van de sportparken zijn geplastificeerde papieren opgehangen met de tekst ‘verboden toegang voor onbevoegden’, met daarbij de verwijzing naar artikel 461 in het Wetboek van Strafrecht. Hiermee kan eventueel worden opgetreden, en riskeert iedereen die zich op dat terrein begeeft een boete. ,,Als gemeente Ommen vinden we het belangrijk dat personen niet in groepen bijeenkomen op onze terreinen. Daarom gaan we bordjes plaatsen op de vier sportparken in onze gemeente”, aldus gemeentewoordvoerder Nick Lubberman.

 1. Echtpaar sterft binnen drie dagen aan corona en krijgt laatste rustplaats in Ommen: ‘Voor altijd bij elkaar’
  PREMIUM

  Echtpaar sterft binnen drie dagen aan corona en krijgt laatste rustplaats in Ommen: ‘Voor altijd bij elkaar’

  Voormalig ondernemer Sam van Rooijen uit Ommen is op 93-jarige leeftijd overleden. Hij bezweek zaterdag aan de gevolgen van corona. Zijn tien jaar jongere vrouw Jos werd als eerste besmet met dat verwoestende virus en leek weer op te krabbelen, totdat haar situatie maandagavond ineens verslechterde. De volgende dag stierf ook zij. Het paar wordt maandag gezamenlijk begraven op de Laarmanshoek in Ommen. ,,Het is heel hard en onwerkelijk dat het zo moet gaan.’’
 2. John ontdekte het gruwelijke lot van zijn opa in kamp Erika bij Ommen. Dit is het verhaal dat hij niet heeft kunnen navertellen
  PREMIUM

  John ontdekte het gruwelijke lot van zijn opa in kamp Erika bij Ommen. Dit is het verhaal dat hij niet heeft kunnen navertel­len

  Verdriet en een zoektocht naar rechtvaardigheid, het zit tot diep in de vezels van de 62-jarige John Kooperberg uit Nieuw-Zeeland. Zijn grootvader was een van een groep van acht Joodse mannen die de extreemste vernederingen op kamp Erika bij Ommen in de Tweede Wereldoorlog moesten doorstaan. Alles wat er over te vinden is zocht hij na. Hij ontdekte afschuwelijke gebeurtenissen. 75 jaar na de bevrijding van het kamp, op 6 april 1945, doet hij zijn verhaal.
 3. Dalfser politiek vergadert digitaal en probeert ook ‘live’ te gaan; Hardenberg en Ommen wachten op spoedwet
  PREMIUM

  Dalfser politiek vergadert digitaal en probeert ook ‘live’ te gaan; Hardenberg en Ommen wachten op spoedwet

  De gemeenteraad van Dalfsen vergadert vanavond via de digitale weg. De raadscommissie wordt achter gesloten deuren gehouden, met maar twee personen op veilige afstand van elkaar in de raadszaal: commissievoorzitter Janine Schiphorst en raadsgriffier Joost Leegwater. De thuiswerkende burgemeester, wethouders en de raadsleden zijn via een online-vergadersysteem met elkaar verbonden. Als alles volgens plan werkt kunnen inwoners ‘live’ meekijken met de beraadslaging van het hoogste bestuursorgaan.

Vechtdal