Otto en Marianne de Goeij aan de wandel in Marokko.
Volledig scherm
PREMIUM
Otto en Marianne de Goeij aan de wandel in Marokko. © familie De Goeij

Otto en Marianne uit Ommen dankzij oplettende dochter veilig thuis uit Marokko

Het had weinig gescheeld of Ommenaren Otto de Goeij en zijn vrouw Marianne hadden voor onafzienbare tijd vastgezeten in Marokko. Met dank aan hun oplettende dochter kregen en pakten ze de kans om tijdig huiswaarts te keren.

‘Groep van ‘paar honderd Nederlanders’ doet noodoproep uit Marokko: help ons!’, kopte deze site een paar dagen geleden. Het leidde zelfs tot Kamervragen. Zover hoefden Otto de Goeij en zijn vrouw uit Ommen niet te gaan. Dankzij hun oplettende dochter konden ze via een Spaanse haven de Sahara achter zich laten. Daarmee kwam een eind aan hun trektocht door dit gebied, een tocht die ze voor de zevende maal ondernamen met een bevriend echtpaar uit Tilburg. 

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal