Paarden van Rika (72) in Dalmsholte voorlopig gered, maar na juni dreigt de slager alsnog

De veertig gepensioneerde paarden van stichting ‘t Olde Manegepeerd in Dalmsholte zijn voorlopig van een vroegtijdige dood gered. Oprichter Rika Lassche heeft nu de huur van het huidige terrein is opgezegd een weiland gevonden waar ze met de dieren terecht kan. Een lapmiddel, maar toch. ,,Afbouwen zou een ramp zijn.”

 1. Burgemeester strijdt tegen drugsprobleem in Ommen: ‘Net zo makkelijk te krijgen als pakje boter bij de Albert Heijn’
  PREMIUM
  1

  Burgemees­ter strijdt tegen drugspro­bleem in Ommen: ‘Net zo makkelijk te krijgen als pakje boter bij de Albert Heijn’

  Problematisch drugsgebruik onder jongeren tussen de 16 en 23 jaar neemt in Ommen de afgelopen jaren toe. Lachgas, wiet, 3-MMC, GHB, coke: ze zijn er op bestelling en als boter bij de Albert Heijn te krijgen. Dat moet anders, waarbij burgemeester Hans Vroomen het woord richt op een specifieke groep van 38 afglijdende jongeren in zijn gemeente. En hun ouders. ,,Wij kunnen je helpen.”
 2. Coalitie Ommen kiest voor leefbaarheid Beerzerveld: ‘Geen megastal Knolsdijk’
  PREMIUM

  Coalitie Ommen kiest voor leefbaar­heid Beerzer­veld: ‘Geen megastal Knolsdijk’

  De coalitiepartijen in Ommen, bestaande uit CDA, LPO en ChristenUnie, steunen de plannen van de inwoners van Beerzerveld voor meer leefbaarheid. Via een burgerinitiatief willen de Beerzervelders in de omgevingsvisie laten vastleggen dat de leefbaarheid en bestaande functies nu en in de toekomst behouden moeten blijven. Daarvoor is bijvoorbeeld woningbouw gewenst aan de noordzijde van deze kleine kern, maar dan is de komst van een megastal aan de Knolsdijk uit den boze.
 3. Hoe kun je het best een eitje tikken? In Ommen weten ze het
  PREMIUM

  Hoe kun je het best een eitje tikken? In Ommen weten ze het

  Geen eieren gooien, maar eiertikken. In Ommen kennen ze die traditie al sinds mensenheugenis. De 87-jarige Gerard Martens is de plaatselijke koning van deze paastraditie, al is hij er zelf wat bescheiden onder. Hij kent de fijne kneepjes van het ‘eiergooien’ als geen ander en geeft graag tips voor de thuisspelers. Want het eierspel op de Ommer Markt gaat tot zijn grote verdriet door corona dit jaar andermaal niet door.
 4. Run op vouchers voor corona-omscholing: Harriët en Bastiaan verloren hun baan en gooien het roer om
  PREMIUM

  Run op vouchers voor corona-omscholing: Harriët en Bastiaan verloren hun baan en gooien het roer om

  Regio Zwolle biedt mensen die door corona hun baan kwijtraakten omscholingsvouchers en daar is een ware run op: sinds juli zo’n 1400 aanvragen. De regio breidt de regeling nu uit. Harriët Vijsma uit Nunspeet (werkte in theater, wordt nu uitvaartverzorgster) en Bastiaan Berghuis uit Ommen (was kok, wordt docent) maakten er al gebruik van en zijn dolgelukkig. ,,Ik doe nu wat ik het liefst doe.”
 1. Van der Plas woest op De Jonge: 'Minachtend wat u doet!'
  Play

  Van der Plas woest op De Jonge: 'Minachtend wat u doet!'

 2. De Stentor Nieuws Update: Baudet krijgt boete en Mrs. Universe uit Apeldoorn?
  Play

  De Stentor Nieuws Update: Baudet krijgt boete en Mrs. Universe uit Apeldoorn?

  22 april

Vechtdal