Impressie van de mogelijke invulling van het gebied Haven Oost in Ommen. Linksboven is de te behouden loods voorzien van sheddaken die daglicht binnen brengen. Rechtsboven is prominent zichtbaar de algemene begraafplaats die zorgvuldig wordt ingepast.Het Hofje linksonder biedt plek voor sociale huurwoningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van de mogelijke invulling van het gebied Haven Oost in Ommen. Linksboven is de te behouden loods voorzien van sheddaken die daglicht binnen brengen. Rechtsboven is prominent zichtbaar de algemene begraafplaats die zorgvuldig wordt ingepast.Het Hofje linksonder biedt plek voor sociale huurwoningen. © Eekhof Stedenbouw/gemeente Ommen

Pacton-loods gaat bruisen als industrieel monument voor Ommen

In Haven Oost in Ommen verrijzen komende jaren zo’n honderd woningen, in allerlei soorten en maten. De bestaande spuiterijloods wordt omgebouwd tot een duurzaam verzamelgebouw met inloophuis, sociaal café, werkplekken en winkels, en ruim 700 zonnepanelen op het dak. 

 1. Hoogtepunten en rust: ideale mix in dozijn wandelingen door Vechtdal
  PREMIUM
  video

  Hoogtepun­ten en rust: ideale mix in dozijn wandelin­gen door Vechtdal

  Het is een echte kuitenbijter: de Rheezerbelten, een imposante zandverstuiving bij de Hardenbergse buurtschap Rheeze. De steile beklimming in het mulle zand vanaf de parkeerplaats aan de Grote Beltenweg vereist de nodige conditie, want de 'bergkam’ stijgt tot twaalf meter hoog boven het Vechtdal uit. Dit landschappelijke pareltje in de Boswachterij Hardenberg vormt een van de hoogtepunten in de nieuwe wandelgids die vandaag verschijnt.
 1. Leidingbreuk. Duizenden liters water gutsen over huis in Kampen
  Play

  Leiding­breuk. Duizenden liters water gutsen over huis in Kampen

 2. Van onderen! Kerstboom voor Tweede Kamer komt weer uit Bant
  Play

  Van onderen! Kerstboom voor Tweede Kamer komt weer uit Bant

Vechtdal