Volledig scherm
In de buurt van deze kruising in het Overijsselse Schuinesloot werden zaterdagavond twee mannen in elkaar geslagen door onbekenden. © Google Maps/Streetview

Passanten slaan wachtende carnavalsvierders in elkaar in Schuinesloot

Twee carnavalsvierders liepen zaterdagavond flinke klappen op toen ze in Schuinesloot stonden te wachten op een taxi. Vanuit het niets werden ze in elkaar geslagen door een groepje van vier, vijf onbekende mannen die langs kwamen rijden.

De slachtoffers - volwassen kerels - hadden die avond carnaval gevierd in een tent in het dorp. Er leek niets aan de hand. Ze stond rond kwart over tien gewoon te wachten op een taxi die hen naar huis zou brengen. De twee wonen in een dorp in de buurt, vertelt wijkagent Marieke Kelder.

De wijkagent verbaast zich over wat er gebeurde in Schuinesloot. Het lijkt erop dat de auto met kennelijk agressieve mannen toevallig langs kwam rijden. Ze gaven echter geen gas, maar trapten op de rem toen ze de wachtende carnavalsvierders zagen. Ze stapten uit en sloegen in op de twee inwoners van het Vechtdal. En dat ging er ruig aan toe. Butsen, builen, blauwe plekken. ,,Eén van hen is zelfs even ‘out’ geweest’’, vertelt Kelder.

Biljartcafé

De politie heeft geen flauw idee wie de agressieve passanten waren en wat er is gebeurd zaterdagavond in Schuinesloot. De matpartij vond plaats in de buurt van het plaatselijke biljartcafé Hennie van Graats., niet ver van tankstation Tinq in het dorp. ,,Op maar een paar meter afstand van de feesttent’’, weet Kelder. Ze hoopt daarom iemand heeft gezien wat er gebeurde - en contact opneemt met de politie. 

  1. Ommer trio tekent bestuursakkoord

    Ommer trio tekent bestuursak­koord

    CDA, LPO en de ChristenUnie ondertekenen maandag het bestuursakkoord dat ze hebben gesloten voor de periode 2018-2022. Die ochtend om 9.30 uur presenteren de fractievoorzitters Annelies Bakelaar (CDA), Leo Bongers (LPO) en Frans van der Mooren (CU) het akkoord, getiteld 'Samen Ommen!'. Ook hebben de drie partijen overeenstemming bereikt over de samenstelling van het nieuwe college en de portefeuilleverdeling. Bart Jaspers Faijer wordt na vier jaar wethouder te zijn geweest voor de ChristenUnie in Staphorst nu wethouder in Ommen. Voor de twee andere collegepartijen waren al eerder kandidaten naar voren geschoven: Ko Scheele voor het CDA en Leo Bongers voor de LPO. Donderdag 31 mei om 19.30 uur worden de wethouders geïnstalleerd tijdens een bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis.

Vechtdal