Volledig scherm
In de buurt van deze kruising in het Overijsselse Schuinesloot werden zaterdagavond twee mannen in elkaar geslagen door onbekenden. © Google Maps/Streetview

Passanten slaan wachtende carnavalsvierders in elkaar in Schuinesloot

Twee carnavalsvierders liepen zaterdagavond flinke klappen op toen ze in Schuinesloot stonden te wachten op een taxi. Vanuit het niets werden ze in elkaar geslagen door een groepje van vier, vijf onbekende mannen die langs kwamen rijden.

De slachtoffers - volwassen kerels - hadden die avond carnaval gevierd in een tent in het dorp. Er leek niets aan de hand. Ze stond rond kwart over tien gewoon te wachten op een taxi die hen naar huis zou brengen. De twee wonen in een dorp in de buurt, vertelt wijkagent Marieke Kelder.

De wijkagent verbaast zich over wat er gebeurde in Schuinesloot. Het lijkt erop dat de auto met kennelijk agressieve mannen toevallig langs kwam rijden. Ze gaven echter geen gas, maar trapten op de rem toen ze de wachtende carnavalsvierders zagen. Ze stapten uit en sloegen in op de twee inwoners van het Vechtdal. En dat ging er ruig aan toe. Butsen, builen, blauwe plekken. ,,Eén van hen is zelfs even ‘out’ geweest’’, vertelt Kelder.

Biljartcafé

De politie heeft geen flauw idee wie de agressieve passanten waren en wat er is gebeurd zaterdagavond in Schuinesloot. De matpartij vond plaats in de buurt van het plaatselijke biljartcafé Hennie van Graats., niet ver van tankstation Tinq in het dorp. ,,Op maar een paar meter afstand van de feesttent’’, weet Kelder. Ze hoopt daarom iemand heeft gezien wat er gebeurde - en contact opneemt met de politie. 

  1. Voedselbank Hardenberg-Ommen blijft groeien

    Voedsel­bank Hardenberg-Om­men blijft groeien

    Voedselbank Hardenberg-Ommen voorziet in een grote behoefte. Tien jaar geleden begon het vrijwilligerswerk met de verstrekking van voedselpakketten aan 37 gezinnen, tegenwoordig komen zo'n 250 huishoudens elke week een pakket ophalen. Eind dit jaar zal dat aantal zijn gestegen naar 280, verwacht bestuursvoorzitter Hendrik-Jan Pastink. In die flinke groei past ook een nieuw onderkomen, want in het pand aan de Zwingel in Hardenberg groeide de Voedselbank de afgelopen jaren uit het jasje. Naar schatting circa 150 belangstellenden namen zaterdagmorgen een kijkje in het nieuwe bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat 2, dat afgelopen zomer in gebruik werd genomen.
  2. Drie scholen voor 9,5 miljoen onder één dak in Ommen

    Drie scholen voor 9,5 miljoen onder één dak in Ommen

    Eind 2020 kunnen kinderen uit de Ommer wijk Dante een bijzondere kerst vieren, in een splinternieuwe school. Die verwachting spreekt wethouder Ko Scheele uit bij de presentatie van de plannen voor realisering van 'Kindplein West', het gezamenlijke onderkomen van de openbare basisschool De Dennenkamp, christelijke basisschool Het Koloriet en de gereformeerde basisschool Guido de Brès waarmee een investering van 9,5 miljoen euro is gemoeid.

Vechtdal