Volledig scherm
Een van de picknicktafels op het schoolplein van de Dennenkamp in Ommen moest het afgelopen weekeinde opnieuw ontgelden. © Politie Ommen

Picknicktafel vernield op schoolplein Ommer basisschool Dennenkamp

Directeur Mirjan Vukkink van de Ommer basisschool Dennenkamp is het zat: voor het tweede achtereenvolgende weekeinde zijn vernielingen aangericht op het schoolplein. 

De school heeft picknickbanken op het plein staan, zodat de scholieren hun boterhammen lekker in de buitenlucht kunnen opeten. ,,Nadat een picknickset vernield was heeft de conciërge die weer gemaakt. Maar afgelopen weekend was die weer kapot, een zitting was doormidden.’’ Een met hang- en schuifslot afgesloten deur van een schuurtje werd ook vernield. Ook ligt er regelmatig allerlei troep: ,,Peuken, energydrankflesjes, chipszakken, en zelfs een zwangerschapstest... Ons schoolplein is een openbaar speelterrein, waar de jeugd na schooltijd welkom is. Het is een echte ontmoetingsplek, maar de achterkant ligt wel uit het zicht vanaf de straat. Daardoor ontstaat blijkbaar baldadig gedrag, en dat is erg jammer. Dit speelt trouwens op meer schoolpleinen’’, stelt Vukkink. 

Meer toezicht

De school haalt de picknickbanken voortaan na schooltijd naar binnen. Verder heeft de Dennenkamp de hulp ingeroepen van wijkagent Leo Scheepmaker, de buren en de jongerenwerker. Ook wordt aandacht aan het vandalisme besteed via sociale media. Zo roept de Ommer politie via Facebook daders op zich te melden, en vraagt getuigen hun tips door te bellen of te mailen. 

  1. Stevige crash bij Arriën: busje op zijn kant

    Stevige crash bij Arriën: busje op zijn kant

    Op de kruising Schapendijk met de Dwarsweg in Arriën (gemeente Ommen) zijn maandagochtend een bestelbusje en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. Door de crash is de bestelbus op zijn kant beland. Een voorrangsfout ging vermoedelijk vooraf aan het ontstaan van het ongeval. De brandweer is bezig iemand uit het busje te bevrijden. Vermoedelijk zijn er drie gewonden bij het ongeval. Over de ernst van hun verwondingen is op dit moment nog geen duidelijkheid.

Vechtdal