Volledig scherm
Zwembad Carrousel © eigen foto Carrousel

Plafondplaat valt op zwemmer in bad Ommen

Bij renovatiewerkzaamheden aan het dak van zwembad De Carrousel in Ommen, zijn woensdagochtend enkele plafondplaten boven het wedstrijdbad losgeraakt en in het bad gevallen. Een zwemmer is door een plafondplaat geraakt. Zwembad De Carrousel is in ieder geval tot en met vrijdag 7 april gesloten.

Momenteel wordt het dak van zwembad de Carrousel in Ommen geheel gerenoveerd. Tijdens deze werkzaamheden is woensdagochtend een deel van het systeemplafond boven het wedstrijdbad losgeraakt. Hierdoor is een 6-tal plafondplaten en bevestigingsmateriaal naar beneden gevallen en deels in het wedstrijdbad terechtgekomen.

Zwemmer

Tijdens het voorval was het zwembad geopend. Er waren circa 15 zwemmers in het wedstrijdbad. Eén van de zwemmers is geraakt door een plafondplaat en heeft hierdoor een schaafwond en pijnlijke spier opgelopen. De zwemmer is ter plekke behandeld. De gemeente heeft contact gehad met deze zwemmer. Het wedstrijdbad is na het incident direct ontruimd en het zwembad is gesloten.

Onderzoek

Momenteel onderzoekt de gemeente Ommen samen met de leverancier van het systeemplafond hoe het systeemplafond los heeft kunnen raken en of er een verband is met de renovatiewerkzaamheden aan het dak. De gemeente Ommen heeft een onafhankelijke partij ingeschakeld om de toedracht van het incident nader te onderzoeken.

Gesloten

Een deel van het systeemplafond boven het wedstrijdbad wordt op korte termijn verwijderd om de veiligheid van zwemmers te kunnen garanderen. De ophanging van de rest van het systeemplafond wordt momenteel gecontroleerd. Afhankelijk daarvan worden maatregelen genomen.

Zwembad De Carrousel is in ieder geval tot en met vrijdag gesloten.

Vechtdal