Twee scholieren met de voornaam Anne plaatsten vorig jaar samen met wethouder Jan Peter van der Sluis een Anne Frankboom (een witte paardenkastanje) in Kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee scholieren met de voornaam Anne plaatsten vorig jaar samen met wethouder Jan Peter van der Sluis een Anne Frankboom (een witte paardenkastanje) in Kampen. © Foto Freddy Schinkel

Plan voor afstammeling van Anne Frankboom bij Joodse begraafplaats Ommen: ‘Waar komt die beter tot zijn recht?’

Stichting Ommen 75 jaar Vrijheid wil een afstammeling van de Anne Frankboom planten. De beoogde plek voor deze zaailing ligt in de buurt van de Joodse begraafplaats en de algemene begraafplaats aan de Hardenbergerweg, waar verzetslieden en vier gesneuvelde Engelse vliegeniers hun laatste rustplaats vonden.

  1. Klus (bijna) geklaard: Overijssel draagt beheer wegen Vechtdalverbinding weer over aan gemeentes

    Klus (bijna) geklaard: Overijssel draagt beheer wegen Vechtdal­ver­bin­ding weer over aan gemeentes

    De provincie Overijssel heeft het wegbeheer van de wegen en waterwegen rond de N340, N377 en N48 ‘teruggegeven’ aan de gemeentes Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Zwolle en De Wolden. Ook waterschap Drents Overijsselse Delta en Rijkswaterstaat kregen het eigendom terug. De wegen en waterwegen werden de afgelopen jaren grondig aangepakt en aangepast in het kader van het provinciale project Vechtdal Verbinding.

Vechtdal