Politie pakt in Ommen verdachten van gewapende overval juwelier in Nijverdal

videoDrie verdachten van de gewapende overval op een juwelier in Nijverdal zijn in Ommen aangehouden door de politie. Eerder werd in Nijverdal al een verdachte ingerekend.

Binnen acht minuten na de overval werd de eerste verdachte al ingerekend door de politie. Drie overvallers gingen er echter vandoor in een auto. Zij reden in een zwarte Volkswagen Scirocco. De politie spoorde de auto op en wist de drie vluchtende overvallers uiteindelijk in Ommen in de boeien te slaan.

De overval werd rond tien uur in de ochtend gemeld. De overvaller dreigde met een wapen en maakte juwelen buit. De politie haastte zich met meerdere auto's naar het adres van de juwelier, in Nijverdal. Al vrij snel zagen agenten in de omgeving 'een vent die aan het signalement voldeed', aldus politiewoordvoerder Paul Koetsier. Die man werd gearresteerd. Enige tijd later werden zijn drie handlangers gepakt in Ommen.

Volledig scherm
De politie in actie in Ommen. De verdachten worden uit de auto gehaald. © Politie Ommen
Volledig scherm
De winkel van de overvallen juwelier. © Yorick Nijstad
 1. Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercampings in Vechtdal

  Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercam­pings in Vechtdal

  Op kinderpornosites en -chatrooms had hij zich geprofileerd als iemand die voorkeur heeft voor meisjes tussen vijf en twaalf jaar oud. Maar dat Harry L. (57) afgelopen voorjaar op twee zogenoemde kindercampings in het Vechtdal zich op zijn zachtst gezegd verdacht gedroeg ten opzichte van meisjes, daar moet de rechtbank volgens hem geen kwaad achter zoeken. Hij was slechts op zoek naar een geschikte plek voor de caravan, of wilde gewoon een colaatje drinken.
 2. Cultuurhistorisch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden
  PREMIUM

  Cultuurhis­to­risch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden

  De droom om één gezamenlijk onderkomen voor de geschiedenis en de streekcultuur van Ommen te realiseren komt steeds dichterbij. Het college van burgemeester en wethouders hebben de plannen rond en aangeboden aan de gemeenteraad. Het gebouw bij de oude molen Den Oordt wordt platgegooid en eind volgend jaar moet er een nieuw gebouw komen voor het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO), de Historische Vereniging en het Toeristen Informatie Punt.

Vechtdal