Politie pakt in Ommen verdachten van gewapende overval juwelier in Nijverdal

videoDrie verdachten van de gewapende overval op een juwelier in Nijverdal zijn in Ommen aangehouden door de politie. Eerder werd in Nijverdal al een verdachte ingerekend.

Binnen acht minuten na de overval werd de eerste verdachte al ingerekend door de politie. Drie overvallers gingen er echter vandoor in een auto. Zij reden in een zwarte Volkswagen Scirocco. De politie spoorde de auto op en wist de drie vluchtende overvallers uiteindelijk in Ommen in de boeien te slaan.

De overval werd rond tien uur in de ochtend gemeld. De overvaller dreigde met een wapen en maakte juwelen buit. De politie haastte zich met meerdere auto's naar het adres van de juwelier, in Nijverdal. Al vrij snel zagen agenten in de omgeving 'een vent die aan het signalement voldeed', aldus politiewoordvoerder Paul Koetsier. Die man werd gearresteerd. Enige tijd later werden zijn drie handlangers gepakt in Ommen.

Volledig scherm
De politie in actie in Ommen. De verdachten worden uit de auto gehaald. © Politie Ommen
Volledig scherm
De winkel van de overvallen juwelier. © Yorick Nijstad
  1. Boer Gerrit uit Ommen werd aangevallen door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Boer Gerrit uit Ommen werd aangeval­len door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Het begon als een gewone maandag voor Gerrit Wermink uit Ommen. De 43-jarige melkveehouder was druk bezig in het weiland, niet wetende dat hij een paar uur later in het ziekenhuis zou belanden. Dat hij gegrepen zou worden door zijn eigen stier, hoewel hij er altijd alert op is en al talloze keren gewaarschuwd is door zijn vader. En toch gebeurde het. Door zijn verhaal te vertellen wil de boer zijn collega’s waarschuwen.

Vechtdal