Volledig scherm
© Frank Ningbers

Politie vindt huurder die van Emsland Ommen zwijnenstal maakte

De politie heeft een jongere achterhaald, die begin deze week een zwijnenstal maakte van groepsaccommodatie Emsland Ommen. Het gaat om een Amsterdammer, meldt de politie. 

Eigenaar Frans Ningbers sprak telefonisch met de jongere. ,,Het contact was goed. Hij heeft namens de groep spijt betuigd. Ze zijn bereid om de kosten van de schade en het schoonmaken te betalen." Hoeveel dat is, weet Ningbers niet. ,,Maar ik ben nog steeds boos. Ze hebben ons voorgelogen. Dat is écht niet leuk."

De jongeren worden niet aangehouden, weet een politiewoordvoerster. ,,Het gaat om een civiel verschil. Beide partijen moeten er met elkaar uitkomen." 

Nepnaam

Het was dinsdagochtend een smeerboel in Emsland-Ommen. De vloer lag bezaaid met condooms, bier droop van het plafond en het braaksel van de muren. Met alcohol als smeermiddel viel er geen land te bezeilen met veertig zogenaamde 'Young Professionals' uit Den Haag. Een nepnaam, bleek later. 

De jongeren zeiden dat ze ondernemers waren. Ningbers twijfelde. Hij vermoedde dat het om studenten ging. Terecht, blijkt nu. ,,Een reden heb ik niet gekregen. Studenten doen nou eenmaal domme dingen. Dit is wel heel erg, om met voorbedachte rade valse namen op te geven en alles." Ningbers wil niet zeggen waar de groep vandaan komt. De politie wel: Amsterdam.

Dankbaar

Ningbers is dankbaar voor de steunbetuigingen die hij kreeg en de hulp in de zoektocht naar de vandalen. Nu wil de eigenaar deze vervelende week zo snel mogelijk afsluiten. Vanaf volgend weekend verblijven er weer gasten in de groepsaccommodatie. Zijn de studenten later opnieuw welkom? ,,Altijd. Om excuses aan te bieden. Niet meer in onze groepsaccommodatie."

  1. Voedselbank Hardenberg-Ommen blijft groeien

    Voedsel­bank Hardenberg-Om­men blijft groeien

    Voedselbank Hardenberg-Ommen voorziet in een grote behoefte. Tien jaar geleden begon het vrijwilligerswerk met de verstrekking van voedselpakketten aan 37 gezinnen, tegenwoordig komen zo'n 250 huishoudens elke week een pakket ophalen. Eind dit jaar zal dat aantal zijn gestegen naar 280, verwacht bestuursvoorzitter Hendrik-Jan Pastink. In die flinke groei past ook een nieuw onderkomen, want in het pand aan de Zwingel in Hardenberg groeide de Voedselbank de afgelopen jaren uit het jasje. Naar schatting circa 150 belangstellenden namen zaterdagmorgen een kijkje in het nieuwe bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat 2, dat afgelopen zomer in gebruik werd genomen.
  2. Drie scholen voor 9,5 miljoen onder één dak in Ommen

    Drie scholen voor 9,5 miljoen onder één dak in Ommen

    Eind 2020 kunnen kinderen uit de Ommer wijk Dante een bijzondere kerst vieren, in een splinternieuwe school. Die verwachting spreekt wethouder Ko Scheele uit bij de presentatie van de plannen voor realisering van 'Kindplein West', het gezamenlijke onderkomen van de openbare basisschool De Dennenkamp, christelijke basisschool Het Koloriet en de gereformeerde basisschool Guido de Brès waarmee een investering van 9,5 miljoen euro is gemoeid.

Vechtdal