Volledig scherm
© Frank Ningbers

Politie vindt huurder die van Emsland Ommen zwijnenstal maakte

De politie heeft een jongere achterhaald, die begin deze week een zwijnenstal maakte van groepsaccommodatie Emsland Ommen. Het gaat om een Amsterdammer, meldt de politie. 

Eigenaar Frans Ningbers sprak telefonisch met de jongere. ,,Het contact was goed. Hij heeft namens de groep spijt betuigd. Ze zijn bereid om de kosten van de schade en het schoonmaken te betalen." Hoeveel dat is, weet Ningbers niet. ,,Maar ik ben nog steeds boos. Ze hebben ons voorgelogen. Dat is écht niet leuk."

De jongeren worden niet aangehouden, weet een politiewoordvoerster. ,,Het gaat om een civiel verschil. Beide partijen moeten er met elkaar uitkomen." 

Nepnaam

Het was dinsdagochtend een smeerboel in Emsland-Ommen. De vloer lag bezaaid met condooms, bier droop van het plafond en het braaksel van de muren. Met alcohol als smeermiddel viel er geen land te bezeilen met veertig zogenaamde 'Young Professionals' uit Den Haag. Een nepnaam, bleek later. 

De jongeren zeiden dat ze ondernemers waren. Ningbers twijfelde. Hij vermoedde dat het om studenten ging. Terecht, blijkt nu. ,,Een reden heb ik niet gekregen. Studenten doen nou eenmaal domme dingen. Dit is wel heel erg, om met voorbedachte rade valse namen op te geven en alles." Ningbers wil niet zeggen waar de groep vandaan komt. De politie wel: Amsterdam.

Dankbaar

Ningbers is dankbaar voor de steunbetuigingen die hij kreeg en de hulp in de zoektocht naar de vandalen. Nu wil de eigenaar deze vervelende week zo snel mogelijk afsluiten. Vanaf volgend weekend verblijven er weer gasten in de groepsaccommodatie. Zijn de studenten later opnieuw welkom? ,,Altijd. Om excuses aan te bieden. Niet meer in onze groepsaccommodatie."

  1. Plek voor 6500 natuurgraven in Ommerbos

    Plek voor 6500 natuurgra­ven in Ommerbos

    Stichting Heidehof uit Eext mag op haar 25 hectare grote natuurgebied in Ommen tien procent gebruiken voor natuurgraven. Dat betekent dat hier circa 6500 eeuwigdurende graven gerealiseerd kunnen worden. Dat blijkt uit het ontwerp-bestemmingsplan voor dit gebied ten oosten van golfbaan Hoogengraven, dat nu ter inzage ligt. Het plan omvat verder de aanleg van 35 parkeerplaatsen, zandpaden en een 250 vierkante meter groot gebouw voor beheer en onderhoud. Daar staat tegenover dat ook de nodige aandacht wordt besteed aan natuur- en landschapsherstel in het bos.

Vechtdal