De fietstunnel onder de N48 bij Ommen een tijdje terug. Ondertussen is de onderdoorgang bijna klaar. De tunnel wordt straks aangesloten op de Kievitstraat én de Balkerweg. Idee is om de woonwijk enigszins te ontlasten door ook de laatste route als fietsverbinding in te richten.
Volledig scherm
PREMIUM
De fietstunnel onder de N48 bij Ommen een tijdje terug. Ondertussen is de onderdoorgang bijna klaar. De tunnel wordt straks aangesloten op de Kievitstraat én de Balkerweg. Idee is om de woonwijk enigszins te ontlasten door ook de laatste route als fietsverbinding in te richten. © Frank Uijlenbroek

Politiek Ommen botst keihard over Kievitstraat, maar bewoners krijgen hun zin: ‘Fietsers ook naar Balkerweg’

De gemeenteraad van Ommen kiest óók voor een fietsverbinding die vanaf de nieuwe tunnel onder de N48 door linksaf naar de Balkerweg loopt. De veelbesproken Kievitstraat wordt daarmee ontzien. De emoties om tot dat besluit te komen liepen zo hoog op dat burgemeester Hans Vroomen tijdens het debat moest ingrijpen. ,,Dit begint uit de hand te lopen.”

  1. Ommen stemt nipt in met proef bollenteelt in drinkwatergebied: tenzij Raad van State draait
    PREMIUM

    Ommen stemt nipt in met proef bollen­teelt in drinkwater­ge­bied: tenzij Raad van State draait

    Met negen stemmen voor en acht tegen heeft de Ommer raad vanavond nipt ingestemd met een drie jaar durende proef met bollenteelt in twee grondwaterbeschermingsgebieden. Collegepartij LPO stemde tegen, de coalitiepartners CDA en ChristenUnie voor. Via een motie kreeg wethouder Bart Jaspers Faijer wel de opdracht om eerst te kijken of de Raad van State vijf jaar na de uitspraak van 2016, waarin het Ommer verbod op bollenteelt in drinkwaterwinningen werd vernietigd, tot andere inzichten is gekomen.

Vechtdal