De fietstunnel onder de N48 bij Ommen een tijdje terug. Ondertussen is de onderdoorgang bijna klaar. De tunnel wordt straks aangesloten op de Kievitstraat én de Balkerweg. Idee is om de woonwijk enigszins te ontlasten door ook de laatste route als fietsverbinding in te richten.
Volledig scherm
PREMIUM
De fietstunnel onder de N48 bij Ommen een tijdje terug. Ondertussen is de onderdoorgang bijna klaar. De tunnel wordt straks aangesloten op de Kievitstraat én de Balkerweg. Idee is om de woonwijk enigszins te ontlasten door ook de laatste route als fietsverbinding in te richten. © Frank Uijlenbroek

Politiek Ommen botst keihard over Kievitstraat, maar bewoners krijgen hun zin: ‘Fietsers ook naar Balkerweg’

De gemeenteraad van Ommen kiest óók voor een fietsverbinding die vanaf de nieuwe tunnel onder de N48 door linksaf naar de Balkerweg loopt. De veelbesproken Kievitstraat wordt daarmee ontzien. De emoties om tot dat besluit te komen liepen zo hoog op dat burgemeester Hans Vroomen tijdens het debat moest ingrijpen. ,,Dit begint uit de hand te lopen.”

 1. Coalitie Ommen kiest voor leefbaarheid Beerzerveld: ‘Geen megastal Knolsdijk’
  PREMIUM

  Coalitie Ommen kiest voor leefbaar­heid Beerzer­veld: ‘Geen megastal Knolsdijk’

  De coalitiepartijen in Ommen, bestaande uit CDA, LPO en ChristenUnie, steunen de plannen van de inwoners van Beerzerveld voor meer leefbaarheid. Via een burgerinitiatief willen de Beerzervelders in de omgevingsvisie laten vastleggen dat de leefbaarheid en bestaande functies nu en in de toekomst behouden moeten blijven. Daarvoor is bijvoorbeeld woningbouw gewenst aan de noordzijde van deze kleine kern, maar dan is de komst van een megastal aan de Knolsdijk uit den boze.
 1. Honderden Russen skiën in bikini de berg af
  Play

  Honderden Russen skiën in bikini de berg af

 2. Felle brand bij crash tegen paal met verkeerslichten
  Play

  Felle brand bij crash tegen paal met verkeers­lich­ten

Vechtdal