Volledig scherm
De Hessel Mulertbrug in Ommen. Foto Sandra Veltmaat

Poller Vechtkade Ommen eerst onderzocht

OMMEN - Of de Vechtkade afgesloten moet worden voor autoverkeer, is nog niet zeker. Gemeente Ommen gaat eerst alternatieve mogelijkheden onderzoeken.

Het voorstel om de Vechtkade in Ommen op spitstijden af te sluiten voor autoverkeer krijgt weinig handen op elkaar in de Ommer gemeenteraad. De ChristenUnie ziet wel wat in het plan. De overige partijen in de gemeenteraad vinden dat de gemeente eerst andere oplossingen moet zoeken om het doorgaande autoverkeer te 'dwingen' de voorkeursroute buitenom het centrum van Ommen te gaan gebruiken.

De politici mochten zich uitspreken over de voorstellen die in een concept verkeersvisie zijn neergelegd. Meest ingrijpende voorstel is het installeren van een poller op de Vechtkade.

De meeste raadsfracties willen liever afwachten wat de gevolgen zijn van de herinrichting van de N340 bij het knooppunt Varsen voor de verkeersintensiteit in het centrum van Ommen. Ook werd voorgesteld om het kruispunt bij de Hessel Mulertbrug aan te pakken. Een verbod in te rijden voor de Julianastraat vanaf de Vechtkade zou ook veel opstoppingen kunnen voorkomen, suggereerde Gerrit de Jonge van de VOV. Of de voorrangssituatie veranderen zodat passanten niet 'vlot' doorstromen. "Daarmee is voor de forensen de lol eraf en de toeristen krijgen de kans te genieten van de omgeving", stelt Ilona Lagas (VVD). Dick Remmers van de LPO stelt voor alsnog een rotonde aan te leggen bij de brug om zo het fiets- en autoverkeer beter te stroomlijnen. Ook valt er nog veel te verbeteren aan de bewegwijzering in het centrum.

Wethouder Hans ter Keurst laat de voorstellen onderzoeken en komt eind dit jaar met resultaten.

Vechtdal