Het zebrapad in de Prinses Julianastraat bij de Lidl is in januari voorzien van tijdelijke verlichting en gele fluorescerende randen om de verkeersborden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het zebrapad in de Prinses Julianastraat bij de Lidl is in januari voorzien van tijdelijke verlichting en gele fluorescerende randen om de verkeersborden. © Frank Uijlenbroek

Portalen bij gevaarlijke zebrapaden Ommen komen net voor, of anders pas na bouwvakvakantie

De portalen die de zebrapaden in de Julianastraat en Schurinkstraat in Ommen beter zichtbaar moeten maken wil de gemeente nog vóór de bouwvakvakantie laten plaatsen. Maar dat wordt krap, erkent wethouder Leo Bongers. Als het niet vóór 20 juli lukt wordt het in de loop van augustus.

  1. Eerder Achterbroek al zeventig jaar beschermd boerenland: ‘zeldzaam in Nederland’
    PREMIUM
    video

    Eerder Achter­broek al zeventig jaar beschermd boerenland: ‘zeldzaam in Nederland’

    Philip Dirk baron van Pallandt zou er trots op zijn: Natuurmonumenten heeft ‘zijn’ landgoed Eerde met liefde onderhouden en opgeknapt. De laatste jaren is hard gewerkt aan herstel van de lanen en zichtas rond kasteel Eerde en de restauratie van de uit 1715 daterende havezate zelf. Ondertussen is ook een ander kroonjuweel van het 500 hectare grote landgoed niet verwaarloosd: het Eerder Achterbroek.

Vechtdal