Volledig scherm
De pup voor de vermissing. Eigen foto

Puppy Liv na dwaaltocht van dagen herenigd met baasje in Eerde

OMMEN - Drie dagen dwalen door de bossen tussen Eerde en Lemele heeft haar geen goed gedaan. Maar de puppy Liv is zondagmiddag gevonden door wandelaars en herenigd met haar baasjes. Marjolein Dankelman is dolgelukkig dat de pup, die donderdagmiddag in een onbewaakt ogenblik verdween van het erf van de boerderij op landgoed Eerde, weer thuis is.

Een familie uit Ommen was aan het wandelen vlakbij camping de Lemeler Esch aan de voet van de Archemerberg. Puppy Liv kwam op de kinderen af die bij het gezelschap waren. De moeder van de kinderen herkende de pup van de foto's die op facebook waren gepost. De oproep op Facebook uit te kijken naar de 16 weken oude herderpup is massaal gedeeld, ruim 85.000 keer in het hele land, en zelfs in het buitenland.

Pootje
"We waren weer aan het zoeken", vertelt eigenaresse Dankelman, "toen we telefoon kregen dat de pup gevonden was. We zijn er gelijk heen gereden. Liv is wel hier en daar wat gevoelig bij haar pootje en bij haar bek. Maar ze is verder gezond, natuurlijk ook flink vermagerd. Liv hoorde mijn stem door de telefoon in de auto bij die mensen en raakte helemaal door het dolle heen. Ze zit nu aan mijn zij geplakt en wil niet bij me weg."

Nooit meer van erf
Dankelman is opgelucht dat ze de hond weer in de armen heeft kunnen sluiten. "Waar ze allemaal geweest is, en hoe ze de Regge hier vlakbij heeft kunnen oversteken, zullen we nooit weten. Maar we gaan nu wel zorgen dat ze nooit meer van het erf af kan lopen."

Vechtdal