Volledig scherm
PREMIUM
Op de N36 ter hoogte van Stegeren viel vorige week een dodelijk ongeval te betreuren. De PVV pleit nu voor een middengeleider om de rijbanen te scheiden. © GinoPress B.V.

PVV wil middengeleider na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’

Op de N36 tussen Ommerkanaal  en De Witte Paal kwam vorige week bij een frontale botsing een 38-jarige vrouw uit Hengelo om het leven. Hoewel de meeste ongevallen op de N36 tussen Beerze, Vriezenveen en Almelo gebeuren, en het daarom de ‘dodenweg’ wordt genoemd, trekt de provinciale PVV ten aanval. ,,We willen een middengeleider, dan komen deze ongevallen helemaal niet meer voor.”

De Partij voor de Vrijheid heeft in de persoon van Statenlid Joeri Pool de in hun ogen onnodige gevaarlijke N36 nogmaals aan de kaak gesteld. Door vragen te stellen aan het provinciale bestuur, hoewel de weg, die in zijn geheel gezien vanaf de N48 bij Ommerkanaal tot de A35 bij Almelo loopt, officieel in de portefeuille van Rijkswaterstaat zit. ,,Als politiek en provincie hebben we de verantwoordelijkheid om onze wegen zo veilig mogelijk te maken. Op de N36 mag je 100 kilometer per uur. Dan zorgt het voor irritatie als er iemand voor je langzaam rijdt. En dan wordt er soms terwijl het niet mag en het zicht slecht is toch ingehaald. Met een middengeleider haal je dat gevaar eruit.”

 1. Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercampings in Vechtdal

  Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercam­pings in Vechtdal

  Op kinderpornosites en -chatrooms had hij zich geprofileerd als iemand die voorkeur heeft voor meisjes tussen vijf en twaalf jaar oud. Maar dat Harry L. (57) afgelopen voorjaar op twee zogenoemde kindercampings in het Vechtdal zich op zijn zachtst gezegd verdacht gedroeg ten opzichte van meisjes, daar moet de rechtbank volgens hem geen kwaad achter zoeken. Hij was slechts op zoek naar een geschikte plek voor de caravan, of wilde gewoon een colaatje drinken.
 2. Cultuurhistorisch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden
  PREMIUM

  Cultuurhis­to­risch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden

  De droom om één gezamenlijk onderkomen voor de geschiedenis en de streekcultuur van Ommen te realiseren komt steeds dichterbij. Het college van burgemeester en wethouders hebben de plannen rond en aangeboden aan de gemeenteraad. Het gebouw bij de oude molen Den Oordt wordt platgegooid en eind volgend jaar moet er een nieuw gebouw komen voor het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO), de Historische Vereniging en het Toeristen Informatie Punt.

Vechtdal