Volledig scherm
PREMIUM
Op de N36 ter hoogte van Stegeren viel vorige week een dodelijk ongeval te betreuren. De PVV pleit nu voor een middengeleider om de rijbanen te scheiden. © GinoPress B.V.

PVV wil middengeleider na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’

Op de N36 tussen Ommerkanaal  en De Witte Paal kwam vorige week bij een frontale botsing een 38-jarige vrouw uit Hengelo om het leven. Hoewel de meeste ongevallen op de N36 tussen Beerze, Vriezenveen en Almelo gebeuren, en het daarom de ‘dodenweg’ wordt genoemd, trekt de provinciale PVV ten aanval. ,,We willen een middengeleider, dan komen deze ongevallen helemaal niet meer voor.”

De Partij voor de Vrijheid heeft in de persoon van Statenlid Joeri Pool de in hun ogen onnodige gevaarlijke N36 nogmaals aan de kaak gesteld. Door vragen te stellen aan het provinciale bestuur, hoewel de weg, die in zijn geheel gezien vanaf de N48 bij Ommerkanaal tot de A35 bij Almelo loopt, officieel in de portefeuille van Rijkswaterstaat zit. ,,Als politiek en provincie hebben we de verantwoordelijkheid om onze wegen zo veilig mogelijk te maken. Op de N36 mag je 100 kilometer per uur. Dan zorgt het voor irritatie als er iemand voor je langzaam rijdt. En dan wordt er soms terwijl het niet mag en het zicht slecht is toch ingehaald. Met een middengeleider haal je dat gevaar eruit.”

  1. Boer Gerrit uit Ommen werd aangevallen door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Boer Gerrit uit Ommen werd aangeval­len door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Het begon als een gewone maandag voor Gerrit Wermink uit Ommen. De 43-jarige melkveehouder was druk bezig in het weiland, niet wetende dat hij een paar uur later in het ziekenhuis zou belanden. Dat hij gegrepen zou worden door zijn eigen stier, hoewel hij er altijd alert op is en al talloze keren gewaarschuwd is door zijn vader. En toch gebeurde het. Door zijn verhaal te vertellen wil de boer zijn collega’s waarschuwen.

Vechtdal