Volledig scherm
Foto: ANP

Raad stelt vragen over bouw woningen

BEERZERVELD - Twee vergunningaanvragen voor woningbouw in Beerzerveld hebben de wenkbrauwen doen fronsen bij verschillende raadsfracties in Ommen.

De LPO heeft wethouder Ilona Lagas vragen gesteld over de procedure van vergunningverlening voor een bouwplan voor twee woningen bij het voormalige horecabedrijf Content in Beerzerveld.

Ook stelde LPO-fractievoorzitter Machteld Buter vragen over een aanvraag voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen in het buitengebied aan de Beerzerhaar. Buter vroeg de wethouder hoe het mogelijk is dat er door iemand een vergunning aangevraagd wordt (Hutten Projectbouw) voor een bouwplan, terwijl die persoon op dat moment (2009) geen eigenaar is van het betreffende perceel.

Buter kreeg bijval van CDA-raadslid Theo Katerberg. Hij wist zich nog te herinneren dat de gemeente ooit vergunning had gegeven aan de toenmalige eigenaar om twee bedrijfswoningen bij het pand te bouwen. "Die zaten namelijk eerst ín het gebouw, voordat het een horecabedrijf werd", aldus Katerberg, die het gevoel had dat de vergunningverlening niet strookt met de normale rechtsopvatting. "Waarom geeft de gemeente deze vergunning af, terwijl wij lopen te martelen met onze bouwgrond?"

Uit de antwoorden van wethouder Lagas werd duidelijk dat het Ommer College van Burgemeester en Wethouders het wenselijk vindt om twee nieuwe reguliere woningen toe te staan op die locatie. De vergunningaanvraag voor de zorgwoningen, ook van Hutten Projectbouw, is teruggetrokken, meldde Lagas. "Daar moet toch een uitgebreide procedure voor gevoerd worden."

  1. Volkspartij Ommen vraagt Tweede Kamer omstreden uitbreiding Veldzicht te schrappen
    PREMIUM

    Volkspar­tij Ommen vraagt Tweede Kamer omstreden uitbrei­ding Veldzicht te schrappen

    ,,Het kan toch niet zo zijn dat ongedocumenteerde illegale vreemdelingen onrust, angst of overlast veroorzaken’’, stelt Gerrit de Jonge uit Ommen. Daarom wil het raadslid van de Volkspartij Ommen Vooruit (VOV) dat minister Grapperhaus de plannen schrapt om het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug uit te breiden met twintig plaatsen voor ongedocumenteerde vreemdelingen met psychiatrische problemen, buiten de poorten van de instelling.

Vechtdal