Rick Nieman over zijn geliefde platteland en de minachting van de Randstad: ‘Dit huisje verkopen we nooit, we hebben hier alles’

MET VIDEODe provincie. Het is haast een scheldwoord in de Randstad, waar niet zelden met dedain en minachting naar de rest van Nederland wordt gekeken. En dat is totaal onnodig, zegt presentator Rick Nieman, met een tweede huisje in Salland een parttime provinciaaltje. Over de Amsterdamse arrogantie, fijne gesprekjes bij de bakker en waarom BBB-voorvrouw Caroline van der Plas de ideale persoon is om die kloof te verkleinen.

49 reacties

 • Roelof Jorri

  2 maanden geleden
  Door dit soort mensen die zo even 3 ton neertelt voor een 2e huisje kunnen onze kinderen op het platteland geen huis meer betalen en moeten ze noodgedwongen bij hun ouders thuis blijven wonen, wat een farce dit verhaal oh ik ben zo begaan met het platteland...ga toch weg.
 • Erwin Klijn

  2 maanden geleden
  Zelf woon ik precies in het midden van Nederland. Als men het over de randstad heeft, wordt Amsterdam in één adem genoemd. Nu moet ik wel zeggen dat Amsterdam steeds minder leefbaar en steeds minder Nederland is naar mijn ervaring. Het is tekenend dat er zoveel sociaal en economische vluchtelingen daar vandaan komen.
 • Hans Kuypers

  2 maanden geleden
  Wat een neerbuigendheid van Rick Nieman. Hij zal wel een glanzende Tesla hebben, gekocht natuurlijk met een vette subsidie. Dat geld kan dus niet meer besteed worden aan een fatsoenlijk OV van en naar de dorpen in de buitengebieden. Hem deert dat niet, want in Amsterdam is er op iedere hoek van de straat wel een bus- of tramhalte. En als je dan als bewoner van het buitengewest een dagje Amsterdam wil doen met de auto, ben je aan parkeerkosten zomaar 50 à 60 euro kwijt.
 • Mannes Hekman

  2 maanden geleden
  Onze buurman,Den Ham boven alles
 • Anne Schuurman

  2 maanden geleden
  Ik vind het wel bijzonder hoe er gesproken wordt over Amsterdam en de rest van Nederland als het platteland. Er gaat hier toch iets mis met definitie en het versterkt de gedachtes die sommige hebben. En dan ook nog even benoemen we hebben hier plaatsen als Deventer en Zwolle. Dat is ook niet het platteland. Dat is stedelijk gebied met erg veel voorzieningen. Niet voor niets wordt Deventer klein Amsterdam genoemd naast Istanbul aan de IJssel . Deventer is ouder dan Amsterdam.