Volledig scherm
Nadat de auto in Eerde aan de kant van de weg werd gezet, stond de wagen binnen de kortste keren in lichterlaaie. © Enzio Ardesch

Rijdende auto begint te roken en gaat in vlammen op bij Ommen

Een automobilist uit Wierden keek raar op toen zijn auto tijdens het rijden op de Hammerweg in Eerde (gemeente Ommen) opeens begon te roken. Nadat hij zijn wagen aan de kant zette ging de auto razendsnel in vlammen op.

Hulpdiensten rukten vanavond met spoed uit voor de autobrand. Al snel bleek er geen redden meer aan. De bestuurder, een man uit Wierden, is verder ongedeerd gebleven. Toen zijn amper drie jaar oude Reneault Talisman begon te roken zette hij hem aan de kant aan de Hammerweg. Snel daarna stond de wagen in lichterlaaie. 

De auto moest worden afgesleept en de man werd door omstanders opgevangen. 

  1. Boer Gerrit uit Ommen werd aangevallen door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Boer Gerrit uit Ommen werd aangeval­len door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Het begon als een gewone maandag voor Gerrit Wermink uit Ommen. De 43-jarige melkveehouder was druk bezig in het weiland, niet wetende dat hij een paar uur later in het ziekenhuis zou belanden. Dat hij gegrepen zou worden door zijn eigen stier, hoewel hij er altijd alert op is en al talloze keren gewaarschuwd is door zijn vader. En toch gebeurde het. Door zijn verhaal te vertellen wil de boer zijn collega’s waarschuwen.

Vechtdal