Volledig scherm
De eigenaar van een Italiaans restaurant in Ommen blijkt sauzen te mixen met een vieze klopboor. © SBS

Rob Geus niet vrolijk van restaurants in Ommen en Hardenberg

OMMEN/HARDENBERG - 507.000 mensen zagen woensdagavond hoe Rob Geus in de Smaakpolitie restaurants in Ommen en Hardenberg bezocht. Hij gaf in de uitzending alleen een keurmerk aan een restaurant in Ommen, de overige restaurants stemden hem niet tevreden.

In een Turkse kebabtent in Hardenberg was de man met de witte jas verbaasd over de plakkunsten van de eigenaar. Losse tegels, kapotte lichtschakelaars, kabels en vieze rubbers: alles was in het restaurant vastgeplakt met duct tape.

Vieze klopboor
Daarnaast ging Geus langs bij een Italiaans restaurant in Ommen, waar de eigenaar sauzen bleek te mixen met een vieze klopboor. Sauzen kloppen met de hand vond hij te vermoeiend. Ook zag Geus door ijsvorming in de koelkast een ‘gletsjer’.

Van de bezochte restaurants kreeg alleen het Surinaamse en Indonesische restaurant van Joyce Bakker uit Ommen een keurmerk. Ze runt het restaurant in de binnenstad van Ommen nog maar een jaar. Het restaurant kreeg een dikke voldoende. In de magnetron zag Geus een weerspiegeling van zichzelf terug: ,,Kijk dit is nu een voorbeeld van hoe het moet.”

Chinees restaurant
Bij een Chinees restaurant in het centrum van Ommen mocht de hygiëne-expert geen kijkje nemen in de keuken. Geus gaat in de Smaakpolitie op inspectieronde langs de Nederlandse keukens. In de eerste uitzending van de nieuwe reeks bezocht hij het oosten van het land.

Volledig scherm
Rob Geus, presentator van de Smaakpolitie. © SBS
  1. Gerben (61) sleurt gehandicapte Tsjech van spoor in Ommen en krijgt erepenning: ‘Waar heb ik dit aan te danken?’
    PREMIUM
    Video

    Gerben (61) sleurt gehandicap­te Tsjech van spoor in Ommen en krijgt erepenning: ‘Waar heb ik dit aan te danken?’

    Taxichauffeur Gerben van Dam (61) trok vorig zomer in Ommen de 23-jarige Lukas uit Tsjechië van het spoor, net voor de trein uit Zwolle hem zou verpletteren. Een heldendaad, hoewel Van Dam dat zelf in al zijn bescheidenheid anders ziet. Tot zijn grote verrassing werd hij vanochtend in het raadhuis van Ommen opgewacht door familie, werkgever, politici, pers en burgemeesters. En kreeg hij een erepenning. ,,Geweldig. Prachtig mooi.”

Vechtdal