Henk Smit (links) en zijn compagnon Herman Hermes meten het terras van Flater Eten & Drinken in Ommen.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Smit (links) en zijn compagnon Herman Hermes meten het terras van Flater Eten & Drinken in Ommen. © Frank Uijlenbroek

Roep om meer ruimte voor terrassen in Ommen, maar wel zonder extra kosten

De Lokale Partij Ommen (LPO) wil dat horeca in de gemeente letterlijk meer ruimte krijgt, zonder dat ondernemers daar extra leges of belastingen voor hoeven te betalen. Want om evenveel stoelen op een terras kwijt te kunnen als vorig jaar is een groter aantal vierkante meters nodig, omdat bij zitplaatsen nu 1,5 meter afstand tot elkaar moet worden gehouden vanwege het coronavirus.

LPO doet een oproep aan de gemeente, de centrummanager en de verenigde horeca in Ommen om met een voorstel te komen hoe om te gaan met het vergroten van de terrassen, zonder dat het extra kosten met zich meebrengt. ,,Om dezelfde omzet te draaien, heb je nu meer ruimte nodig. Terrassen vergroten kan op het Kerkplein en de Markt vrij eenvoudig, of sluit anders de Vechtkade in juli en augustus af voor het autoverkeer’’, geeft fractievoorzitter Dick Remmers als suggesties.

  1. Zebrapaden Ommen ‘schijnveilig’: omwonenden willen meer maatregelen
    video

    Zebrapaden Ommen ‘schijnvei­lig’: omwonenden willen meer maatrege­len

    Na een dodelijk ongeval in december op een zebrapad in de Julianastraat, was het afgelopen week weer raak op dezelfde ontsluitingsroute voor het centrum van Ommen. Een paar honderd meter verder, op het zebrapad in de Schurinkstraat bij de Lidl, raakte donderdagochtend een vrouw gewond bij het oversteken. Volgens omwonenden wordt op de vorig jaar heringerichte weg nog altijd veel te hard gereden en moet de maximum snelheid omlaag naar 30 km per uur.

Vechtdal