Gerrit de Jonge, voorman van VOV Ommen, bij een onderzoek in 2017 naar asbestdeeltjes in het buitengebied nadat inwoners daarover aan de bel hadden getrokken.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit de Jonge, voorman van VOV Ommen, bij een onderzoek in 2017 naar asbestdeeltjes in het buitengebied nadat inwoners daarover aan de bel hadden getrokken. © FFU Frank Uijlenbroek

Rol van lokale politieke partijen onder vuur tijdens eigen landelijk debat in Ommen

De Vereniging voor Plaatselijke Politieke Groeperingen (VPPG) trapt vandaag in Ommen een reeks van landelijke bijeenkomsten af over de positie van de lokale partij. Daar is toch niks mis mee, na de veelal klinkende verkiezingsoverwinningen voor lokale partijen in 2018? Dat valt nog te bezien, zegt ‘gastheer’ Gerrit de Jong van Volkspartij Ommen Vooruit.

Wat is de aanleiding voor deze bijeenkomst?

,,We willen de lokale politiek nog meer op de kaart zetten. Dertig procent van de lokale zetels wordt bezet door lokale partijen. We willen met elkaar bespreken hoe we ze nog meer in positie kunnen brengen.’’

  1. In de voetsporen van onze bevrijders: De vrijheid komt in Gramsbergen met een rouwrand
    PREMIUM
    Podcast

    In de voetsporen van onze bevrijders: De vrijheid komt in Gramsber­gen met een rouwrand

    Terwijl de geallieerden in Gelderland en Zuid-Overijssel nog in felle gevechten zijn verwikkeld, duiken in Noord-Overijssel plots Canadese troepen op. Ze brengen de vrijheid in het Vechtdal. In Gramsbergen en Ane vloeien niet alleen tranen van blijdschap. Onze verslaggever, historicus Niek Megens, trekt mee in het voetspoor van de bevrijders. Vandaag deel 3: vrijheid met een rouwrandje in Gramsbergen.

Vechtdal