Volledig scherm
PREMIUM
Tot in 2009 werd er nog volop gesport op de grasmatten van sportpark de Rotbrink. Bij de rotonde rechtsonder de voormalige parkeerplaats is als eerste het garagebedrijf van Van Leussen verrezen op wat voortaan het bedrijventerrein de Rotbrink heette. © Archieffoto Ab Hakeboom

Rotbrink was jarenlang blok aan het been voor Ommen, maar nu weten bedrijven de kavels eindelijk te vinden

Er zijn opnieuw twee bouwkavels verkocht op bedrijventerrein De Rotbrink in Ommen. Twee lokale ondernemers - HeduBouw en Potgrondshop - hebben een perceel gekocht.

HeduBouw verhuist vanuit de binnenstad van Ommen (Schurinkstraat) naar het bedrijvenpark nabij de aansluiting van de N348 met de N36. De lokale bouwonderneming heeft een terrein van 1050 vierkante meter aangekocht voor met name de opslag van materialen. ,,De bouwer van het pand staat in de startblokken”, meldt ondernemer Henk Dunnewind. ,,We hopen er half of eind maart in te kunnen.”

  1. Volkspartij Ommen vraagt Tweede Kamer omstreden uitbreiding Veldzicht te schrappen
    PREMIUM

    Volkspar­tij Ommen vraagt Tweede Kamer omstreden uitbrei­ding Veldzicht te schrappen

    ,,Het kan toch niet zo zijn dat ongedocumenteerde illegale vreemdelingen onrust, angst of overlast veroorzaken’’, stelt Gerrit de Jonge uit Ommen. Daarom wil het raadslid van de Volkspartij Ommen Vooruit (VOV) dat minister Grapperhaus de plannen schrapt om het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug uit te breiden met twintig plaatsen voor ongedocumenteerde vreemdelingen met psychiatrische problemen, buiten de poorten van de instelling.

Vechtdal