Volledig scherm
De Coevordenweg in Ommen. © Google Streetview

Ruimte parkeren Ommen uitgebreid

OMMEN - Als de berekeningen kloppen beschikken de vele toeristen en vakantiegangers die in het zomerse hoogseizoen in het Vechtdal neerstrijken dit jaar al over de nodige extra parkeerplaatsen bij een bezoekje aan het stadscentrum van Ommen. 

De gemeente maakte dinsdag bekend dat een brede (groen)strook tussen de Coevorderweg en Den Oordt/Hessel Mulertstraat  is aangewezen als autostalling. Aan de zijde van de Coevorderweg worden twee rijen met in totaal zestig 'haakse' parkeervakken aangelegd. 

Groenstrook
Omdat het gras tussen de verharding door mag groeien krijgt de parkeerplaats geen 'betonnen' uitstraling. Langs Den Oordt en de Mulertstraat blijft een groenstrook liggen. "Verder zetten we er een haag omheen die foutparkeren voorkomt. De direct naastgelegen groenstrook langs de Coevorderweg kunnen we bij uitzonderlijke drukte ook openstellen als extra parkeerplaats. Daar is plek voor nog eens veertig auto's. Op loopafstand van het centrum," legt wethouder Hans ter Keurst uit. De nieuwe parkeervoorziening aan de oostkant van het Ommer centrum kan begin juli in gebruik worden genomen.

100 plekken
De - opgeteld - honderd bijkomende parkeerplaats worden aangelegd nadat onderzoek aantoonde dat Ommen in de tijd dat campings, vakantie- en bungalowparken in het Vechtdal weer vollopen in het centrum gemiddeld een kleine honderd autoplekken tekort komt, met name aan de oostkant. Ter Keurst: "Het grasveld aan de Coevorderweg was - hoewel hiervoor zeker niet bedoeld - bij drukte al in gebruik als parkeerplaats. Dat was onveilig en zorgde bovendien voor overlast bij buurtbewoners. Straks kunnen auto's er veilig komen en gaan én beperken we de parkeerhinder voor omwonenden. De buurt heeft ook meegepraat over deze oplossing."

  1. Ommen steekt 35 mille in Vechtzomp, nu wachten op hoge bomen en nòg meer geld

    Ommen steekt 35 mille in Vechtzomp, nu wachten op hoge bomen en nòg meer geld

    De bouw van een eigen zomp in Ommen is weer een stapje dichterbij nu de gemeente 35.000 euro beschikbaar stelt voor dit project aan de Stichting Vechtzomp. Daarvan is 10.000 euro bedoeld als ‘aanjaaggeld’ voor de eerste uitgaven. De overige 25.000 euro is het aandeel van de gemeente in de financiële dekking van de zomp, waarvoor de stichting een aanvraag heeft ingediend via ‘Leader’. Dat is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling.

Vechtdal