Volledig scherm
De Coevordenweg in Ommen. © Google Streetview

Ruimte parkeren Ommen uitgebreid

OMMEN - Als de berekeningen kloppen beschikken de vele toeristen en vakantiegangers die in het zomerse hoogseizoen in het Vechtdal neerstrijken dit jaar al over de nodige extra parkeerplaatsen bij een bezoekje aan het stadscentrum van Ommen. 

De gemeente maakte dinsdag bekend dat een brede (groen)strook tussen de Coevorderweg en Den Oordt/Hessel Mulertstraat  is aangewezen als autostalling. Aan de zijde van de Coevorderweg worden twee rijen met in totaal zestig 'haakse' parkeervakken aangelegd. 

Groenstrook
Omdat het gras tussen de verharding door mag groeien krijgt de parkeerplaats geen 'betonnen' uitstraling. Langs Den Oordt en de Mulertstraat blijft een groenstrook liggen. "Verder zetten we er een haag omheen die foutparkeren voorkomt. De direct naastgelegen groenstrook langs de Coevorderweg kunnen we bij uitzonderlijke drukte ook openstellen als extra parkeerplaats. Daar is plek voor nog eens veertig auto's. Op loopafstand van het centrum," legt wethouder Hans ter Keurst uit. De nieuwe parkeervoorziening aan de oostkant van het Ommer centrum kan begin juli in gebruik worden genomen.

100 plekken
De - opgeteld - honderd bijkomende parkeerplaats worden aangelegd nadat onderzoek aantoonde dat Ommen in de tijd dat campings, vakantie- en bungalowparken in het Vechtdal weer vollopen in het centrum gemiddeld een kleine honderd autoplekken tekort komt, met name aan de oostkant. Ter Keurst: "Het grasveld aan de Coevorderweg was - hoewel hiervoor zeker niet bedoeld - bij drukte al in gebruik als parkeerplaats. Dat was onveilig en zorgde bovendien voor overlast bij buurtbewoners. Straks kunnen auto's er veilig komen en gaan én beperken we de parkeerhinder voor omwonenden. De buurt heeft ook meegepraat over deze oplossing."

 1. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
  PREMIUM

  Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

  Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.
 2. Gasloos bouwen in Vlierlanden verplicht: Ommenaren dreigen kavel terug te geven
  PREMIUM

  Gasloos bouwen in Vlierlan­den verplicht: Ommenaren dreigen kavel terug te geven

  De gemeente Ommen staat niet toe dat er op een gedeelte van de Vlierlanden woningen gebouwd gaan worden die alsnog een gasaansluiting krijgen. Een groep potentiële bewoners overweegt nu om kavels terug te geven, omdat de kosten van het verplicht gasloos bouwen de pan uit zouden rijzen. ,,Een stijging van minimaal 16.000 tot circa 25.000 euro. Disproportioneel, en dusdanig hoog om teruggave te overwegen.”

Vechtdal