Oppositiepartijen VOV, VVD en D66  hielden dinsdagavond een bijeenkomst om te peilen wat inwoners vinden van het idee dat Ommen een langdurige noodopvang voor asielzoekers zou kunnen krijgen. Gespreksleider Gerrit Middelkamp met naast hem van links af . plaatsvervangend commissielid Roosmarijn Wernars (D66), VOV-fractievoorzitter Gerrit de Jonge en VVD-fractievoorzitter Richard Smits.
Volledig scherm
PREMIUM
Oppositiepartijen VOV, VVD en D66 hielden dinsdagavond een bijeenkomst om te peilen wat inwoners vinden van het idee dat Ommen een langdurige noodopvang voor asielzoekers zou kunnen krijgen. Gespreksleider Gerrit Middelkamp met naast hem van links af . plaatsvervangend commissielid Roosmarijn Wernars (D66), VOV-fractievoorzitter Gerrit de Jonge en VVD-fractievoorzitter Richard Smits. © Enzio Ardesch

Sceptische bewoners in Ommen tijdens bijeenkomst over mogelijke langdurige asielopvang

Wel of geen langdurige asielopvang? De gemeenteraad beslist binnenkort over het voorstel van Ommen om in gesprek te gaan met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Inzet is de noodopvang van honderd asielzoekers voor twee tot drie jaar. Om de meningen te peilen, houden oppositiepartijen VOV, VVD en D66 een inloopavond voor bewoners. ,,Volgens mij is het allang besloten.”